پیش بینی بیماری دیابت با استفاده ازشبکه های عصبی و الگوریتم رقابت استعماری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CITCOMP01_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 804
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا کرب پور

کارشناس ارشد ریاضی کاربردی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه،ایران

احمد جعفریان

استادیار گروه ریاضی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه،ایران

چکیده

بیماری دیابت یکی از بیماری های مزمن بوده که درمان قطعی ندارد و شایع ترین علت قطع اندام، نابینایی و نارسایی مزمن کلیویی و یکی از مهم ترین عوامل خطر در ایجاد بیماری های قلبی است. تنها راه امیدوار کننده برای این بیماران و ادامه یک زندگی، از طریق مراقبت صحیح شکل می گیرد. ﻣﺸﻜﻞ ﻋﻤﺪه ای ﻛﻪ در ﺣﺎلﺣﺎﺿﺮ در راﺑﻄﻪ ﺑـﺎ اﻳـﻦ ﺑﻴﻤﺎری ﻣﺨﺮب و ﺧﻄﺮﻧﺎک وﺟﻮد دارد ﻋﺪم ﺗﺸﺨﻴص ﺑﻪ ﻣﻮﻗﻊ و یا ﺑﻪ ﻃﻮر ﻛﻠﻲ ﺿﻌﻒ در ﺗﺸﺨیص این ﺑﻴﻤﺎری ﻣﻲ باشد. ﺑﻨﺎﺑﺮ اﻳﻦ پیاده سازی روشیﻛﻪ ﺑﺘﻮاﻧﺪ ﻫﺮ ﻓﺮد را در ﺗﺸﺨﻴﺺ ﺻﺤﻴﺢ اﺑﺘﻼ ویا ﻋﺪم اﺑﺘﻼ ﺑﻪ این ﺑﻴﻤﺎری ﻳﺎری رﺳﺎﻧﺪ می تواند گامی مهم در ﺟﻬﺖ پیشگیری و ﻛﻨﺘﺮل این بیماری ﺑﻪ ﺧﺼﻮص در ﻣﺮاﺣﻞ اﺑﺘﺪاﻳﻲ آن تلقی ﮔﺮدد . جهت پیش بینی باید از مدل هایی استفاده کرد که دارای حداقل خطا و حداکثر اطمینان باشد. با توجه به آنکه تفسیر نتایج صریح یک سیستم کاربردی نقش مهمی در تحلیل محتوای کارایی این نوع سیستم ها دارد لذا در این مقاله جهت پیش بینی بیماری دیابت از روش جدیدی بر اساس ترکیب شبکه عصبی و الگوریتم رقابت استعماری استفاده می شود. ایده اساسی آموزش شبکه عصبی پیشرو با استفاده از روش بهینه سازی رقابت استعماری است. ساختار پیشنهادی قادر است که خروجی متناظر با هر الگوی یادگیری را که از انجام آزمایشات مختلف روی چندین مورد آزمایشی حاصل شده است، محاسبه و با خروجی مطلوب هر الگو مقایسه کند.

کلیدواژه ها

بیماری دیابت، شبکه های عصبی مصنوعی، الگوریتم رقابت استعماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.