مکانیزم خوردگی قالب های پخت تایر مجتمع صنایع لاستیک کرمان

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی لاستیک
  • کد COI اختصاصی: RUBBER05_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2461
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کرمی نژاد

سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی کرمان، دانشیار دانشگاه شهید باهنر کرما

امیر صرافی

استادیار دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشکده فنی، بخش متالوژی

سعید حافظی

مدیر واحد مهندسی فرایند۱، مجتمع صنایع لاستیک کرمان

مهدی یزدانپناه

کارشناس ارشد خوردگی و حفاظت مواد، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

مجموعه قالب پخت از یک بخش داخلی بنام پاترن (که گل و آج تایر بر روی آن ایجاد شده است) و یک زمینه نگهدارنده پاترن، بنام قالب پشتیبان تشکیل شده است. بخار آب گرم بعنوان انرژی پخت، بطور مستقیم در فصل مشترک پاترن و قالب پشتیبان جریان داشته و بخش اعظمی از گرما از طریق پاترن به تایر خام می رسد تا پروسه ولکانیزاسیون پخت تایر صورت پذیرد. کندانس شدن بخار آب در فصل مشترک و هجوم یونهای مهاجم به این منطقه و همچنین اتصال گالوانیکی پاترن با فولاد دشرایط مساعدی را برای جوانه زنی و رشد فیلم یکنواخت اکسید آلومینیوم بروری سطح داخلی پاترن فراهم می کند. جداشدن این لایه محافظ از سطح آلیاژ مادر بوسیله تنش های موجود در سیستم مثل تنش های رشد حرارتی و مکانیکی شرایط مساعدی را برای رشد مجدد لایه دیگری فراهم می کند. فعالیت متناوب این دو مکانیزم (رشد لایه و جدا شدن آن) تشکیل یک پوسته از اکسید آلومینیوم هیدراته (بوهمایت) می دهد. این پوسته با تغییر در ابعاد قالب باعث کاهش عمر قالب و خارج شدن آن از خط تولید تایر می شود که علاوه بر هزینه بالای این قالب ها، باعث کاهش در تولید تایر میشود. برای بررسی رفتار خوردگی آلیاژهای فوق در شرایط پخت اثر عوامل محیطی مثل pH، آنیونهای موجود در محیط هدایت الکتریکی و ممانعت کننده ها مورد مطالعه قرا گرفت. آزمایش متالوگرافی برای بررسی ساختار آلیاژها و آزمایش پتانسیواستات برای بررسی اثرات توام محیطی و متا لورژیکی بر نحوه خوردگی آلیاژهای پاترن انجام شد.

کلیدواژه ها

قالب پخت، آلومینیوم، قالب پشتیبان، ولکانیزاسیون، بوهمایت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.