استفاده از نرم افزار GIS درتخمین فرسایش و رسوب به کمک روش MPSIAC (مطالعه موردی: حوزه آبخیز سرتنگ رمون استان کرمان)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICESCON03_165
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 741
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هدی سالاری

دانشجوی دکترای مهندسی آب گرایش سازه های آبی دانشگاه شهید باهنر کرمان

کوروش قادری

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه شهید باهنر کرمان

مریم نسب پور

کارشناسی ارشد سازه های آبی، کارشناس منابع طبیعی

چکیده

فرسایش خاک یکی از عوامل اصلی درکاهش حاصلخیزی خاک،انباشت رسوبات درآبراهه ها کاناهای آبیاری ورودخانه ها، کاهش ظرفیت مخازن سدها، ت شدید وقوع سیلاب های مخرب و آلودگی محیط زیست می باشد. به منظور جلوگیری از پیامدهای منفی خاک و تولید رسوب در حوزه های آبخیز ضرورت دارد مقدار رسوب و منبع تولید آن مشخص گردد. از آنجا که اکثر حوزه های آبخیز کشور فاقد ایستگاه های رسوب سنجی می باشند از این رو با استفاده از مدل های آبداع شده دراین زمینه براوردتولید رسوب الزامی می باشد. دراین تحقیق که درحوزه آبخیز سرتنگ رمون واقع در جنوب استان کرمان با استفاده از مدل MPSIAC و با بهره گیری از سیستم اطلاعات جغرافیاییGIS مورد بررسی قرار گرفته است در این راستا برای اجرا کردن مدل MPSIAC پس از ورود لایه های اطلاعاتی به محیط GIS و وزن دهی آنها از تلفیق این لایه ها حوزه ابخیز مورد مطالعه به 32 واحد کاری تفکیک گردیده سپس شدت فرسایش و رسوب دراین واحدهای کاری محاسبه شده است. نتیجه به دست آمده نشانگر این است که میزان رسوب براورد شده با استفاده از مدل MPSIAC حدود 62701.58 تن در سال می باشد.

کلیدواژه ها

فرسایش خاک، رسوبدهی،حوزه آبخیزGIS ،MPSIAC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.