بررسی میزان حذف گوگرد به روش جذب سطحی از میادین نفتی ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICESCON03_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2381
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا پشت شیخانی

گروه محیط زیست، پژوهشکده انرژی، پژوهشگاه مواد و انرژی مشکین دشت، ایران

سیده فاطره کاووسی داوودی

گروه مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ،ایران

محمد پازوکی

گروه محیط زیست، پژوهشکده انرژی، پژوهشگاه مواد و انرژی، مشکین دشت، کرج، ایران

چکیده

سولفورزدایی یکی از مراحل لاینفک پالایش نفت خام می باشد. تقریبا همه منابع نفتی جهان حاوی مقداری گوگرد به شکل های مختلف می باشند ولی میزان گوگرد موجود بسته به نوع منبع آن متغیراست. گوگرد به دو صورت آلی و معدنی در نفت خام موجود می باشد. برای مثال بیش از 200 ترکیب آلی گوگرد در نفت خام شناسایی شده است . حذف گوگرد از نفت خام یکی از دشوارترین و پرهزینه ترین مراحل پالایش نفت خام محسوب می شود. حذف کامل گوگرد توسط روش های صنعتی سولفورزدایی، تابه امروز میسر نشده است. در چند سال اخیر بهترین روش با بیشترین کارایی برای گوگرد زدایی از نفت ، استفاده از روش جذب سطحی به وسیله جاذب های ارزان قیمت طبیعی است که به عنوان یک روش اقتصادی استفاده می شود. به همین دلیل در این تحقیق جذب سطحی گوگرد توسط جاذب خاک اره بررسی شد و 4 نمونه از نفت خام میادین درود، سلمان، ابوذرو خارک که همگی در حوزه خلیج فارس واقعند مورد ارزیابی قرار گرفتند. عواملی نظیر تاثیر غلظت اولیه بر زمان تعادل فرآیند جذب،سینتیک جذب و برازش آن روی مدل IPD و همچنین ایزوترم جذبی لانگمویر بررسی شدند که نتایج مهمی به دست آمد.

کلیدواژه ها

میدان نفتی، حذف گوگرد، خاک اره، جذب سطحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.