تولید گلومالین توسط قارچ میکوریز آربوسکولار در پاسخ به آلودگی سرب- راه کاری در مدیریت خاک های آلوده
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین همایش ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CNRE02_233
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1206
نویسندگان
دانشجوی دکتری بیولوژی و بیوتکنولوژی ، گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی ،دانشگاه تبریز
استاد گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی ،دانشگاه تبریز
استاد گروه ایمنولوژی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
چکیده
گلومالین پروتئین اختصاصی قارچ های میکوریز آربوسکولار شناخته شده است که در دهه اخیر نقش آندر سکوستره سازی فلزات سنگین مورد توجه قرار گرفته است. با پیش فرض افزایش بیان و تولید گلومالین به عنوان پروتئین شوک حرارتی پژوهشی جهت بررسی چگونگی تولید گلومالین توسط قارچ رایزوفاگوس ایرگولاریز همزیست با شبدر د رپاسخ به تنش سرب در کشت گلدانی طراحی گردید نتایج نشان داد گلومالین اندازه گیری شده با روش ایمنی سنجی آنزیمی توسط انتی بادی مونوکلوتال 32b11 ودر ریشه های میکوریزی شده و هیف های برونریشه ای با افزایش غلظت سرب به طور معنی دار نسبت به شاهد بدون سرب افزایش یافت. بیشترین مقدار گلومالین ریشه و هیف در سطح 450 میکرومولار سرب مشاهده گردید که اختلاف معنی داری با دیگر سطوح داشت افزایش تولید گلومالین با افزایش غلظت سربنقش ان رابه عنوان پروتئین القایی تنش در شرایط آلوده به سرب تایید کرد تولید گلومالین به عنوان پروتئین شوک حرارتی و ترکیب مهم و موثر دیواره سلولی اسپور و هیف قارچ های میکوریزاربوسکولار می تواند بیانگر نقش اولیه و اصلی ان در حفاظت از گیاه میزبان میکوریزی از طریق کاهش اصرات سمی سرب به واسطه نقش حفاظتی پروتئین های شوک حرارتی و نیز پتانسیل آن در سکوستره سازی فلزات سمی و کاهش قابلیت دسترسی و انتقال آن ها زا اندام های قارچی حاوی گلومالین به دیگر بخش های گیاه اشدکلیدواژه ها
گلومالین، گیاه پالایی، فلزات سنگین، قارچ میکوریز آربوسکولارمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.