بررسی اثر سطوح مختلف شوری و خشکی بر خصوصیات جوانه زنی Agropyron tauri
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین همایش ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CNRE02_056
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 625
نویسندگان
دانشجوی دکتری علوم مرتع، دانشگاه محقق اردبیلی
دانشیار دانشگاه محقق اردبیلی
استادیار دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
تنش معمولاً به عنوان یک عامل خارجی که اثرات سوء بر گیاه به جا می گذارد تعریف می شود و خشکی و شوری شایع ترین تنش های محیطی هستند. حساس ترین مرحله زندگی یک گیاه، مرحله جوانه زنی و زمانی است که گیاه هنوز به صورت گیاهچه است. اگر گیاه بتواند این مراحل را با موفقیت سپری کند. شانس زنده ماندن و استقرار آن زیاد است. لذا ضروری است که در رابطه با دامنه بردباری گیاهان به تنش های شوری و خشکی خصوصاً در مراحل اولیه رشد و نمو مطالعاتی صورت گیرد. تحقیق حاضر در قالب طرح کاملاً تصادفی در تابستان 1394 انجام شد. جهت اعمال تنش خشکی از پلی اتیلن گلیکول 6000 با دو غلظت 6- و 12- بار و جهت اعمال تنش شوری از کلرید سدیم با نمک طعام با دو غلظت 250 و 500 میلی مولار استفاده شد و آب مقطر نیز به عنوان تیمار شاهد اعمال گردید. شاخص های مورد ارزیابی در این تحقیق درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی ، متوسط زمان جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه و شاخص بنیه بودند. به طور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که به جز شاخص درصد جوانه زنی در مورد سایر صفات مورد بررسی، تنش شوری و خشکی تفاوت معنی داری با شاهد نشان دادند و تنش ها موجب کاهش مقادیر این صفات شدند. همچنین تنش خشکی اثرات منفی بیشتری نسبت به تنش شوری داشته و با افزایش میزان تنش خشکی، تأثیر منفی آن بر جوانه زنی و رشد گیاهچه بذور گونه A.tauri افزایش یافته است.کلیدواژه ها
تنش، جوانه زنی، خشکی، شوری، Agropyron tauriمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.