تصویر گونگی دوگان ساخت ها در زبان فارسی: طبقه بندی معنایی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دوماهنامه جستارهای زبانی، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_LRR-3-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 725
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ارسلان گلفام

استادیار گروه زبان شناسی،دانشکده ادبیات و علوم انسانی،دانشگاه تربیت مدرس، تهران،ایران

غلامرضا محیی الدین قمشه ای

عضو هیئت علمی بنیاد دانشنامه نگاری ایران، تهران،

چکیده

در این پژوهشی ویژگیهای معنایی دوگان ساختهای فارسی در چارچوب نظریهٔ تحصویرگونگی به طور عام و احصل تحصویرگونگی کمیت به طور خا حصبی بررسی شده است. مطالعات انجام شده در باب ویژگیهای معنایی دوگان ساخت ها الفر اغلب زبانها، حاکی . ارتباط این نوع ساخت با معانی / مفاهیمی هیتچ-وو فزونی، کترات، شلت، تداوܟ܃ تکرار، که حال، تمامیت، توزیع. است. از این رو، هدف این پژوهشی، نشان دادن ارتباط دوگان ساختهای فارسی با معانی / مفاهیم یاد شده و تبیین این ارتباط در چارچوب نظریهٔ تحصویرگونگی، احصیل تحصویرگونگی کمیت و مدل تجدیدنظرشدهٔ «ریگر» است. این مهم پس از پژوهشی گسترده در باب رابطهٔ .حصورت و معنای دوگان ساختهای فارسی، در قالب یک طبقهبندی معنایی (جدولهای ۲-) محقق شده است

کلیدواژه ها

دوکان سازی ، دوکان ساختها، تحصویرگونگی ، اصل کمیت ، احصل پیچیل زبان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.