بررسی اثر نوع موزیک و تراز فشار صوت بر میزان کالری مصرفی و کارایی فیزیکی دانشجویان از طریق تست تردمیل

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله ارگونومی، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IEHFS-3-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 430
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیام حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران

سکینه ورمزیار

نویسنده مسئول- استادیار گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران

شهزاد ثابتی

کارشناس ارشد HSE، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه مدیریت محیط زیست، تهران، ایران

سمیه جعفری

کارشناس بهداشت حرفه ای، بیمارستان صارم، تهران، ایران

چکیده

مقدمه: گوش دادن به موزیک در حین فعالیت، باعث احساس فشار کمتر بر بدن می شود. لذا هدف این مطالعه بررسی اثرنوع موزیک و تراز فشار صورت بر میزان کالری مصرفی و کارایی فیزیکی دانشجویان از طریق تست تردمیل می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی، 27 نفر از دانشجویان به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای انجام پژوهش از پرسشنامه های آمادگی جمسانی (PAR-Q)، ویژگی های دموگرافیک و مقیاس درک تلاش 20RPEـ6 استفاده شد. همچنین در این پژوهش از دو قطعه موزیک سریع و ملایم (200 و 70 ضربه در دقیقه) در دو تراز فشار صوتی 60 و 80 دسی بل در دو سطح صاف و شی دار تردمیل استفاده شد. برای انجام فعالیت فرد از دستگاه تردمیل (سرعت 6 کیلومتر در ساعت و مدت زمان 5 دقیقه) و برای اندازه گیری ضربان قلب و میزان کالری مصرفی از دستگاه کالری متر Beirer PM100 استفاده شد. میزان کارایی فیزیکی در هر مرحله نیز با کمک فرمول مربوطه محاسبه گردید. یافته ها: یافته ها نشان داد که کارایی فیزیکی (61/48) در شرایط بدون موزیک دارای کمترین مقدار و در شرایط موزیک ملایم و بلند دارای بیشترین کارایی فیزیکی (92/48) می باشد. همچنین میانگین ضربان قلب، کالری مصرفی و درک تلاش در شرایط بدون موزیک دارای بیشترین مقدار و در شرایط موزیک ملایم و بلند کمترین مقدار را دارند. نتیجه گیری: موزیک ملایم با تراز فشار بالا باعث کاهش در ضربان قلب، کالری مصرفی و درک تلاش می گردد و در نتیجه میزان کارایی فیزیکی افراد افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

کارایی، فیزیکی، موزیک، تردمیل، ترازفشار صوت، کالری مصرفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.