تحلیل شبکه های اجتماعی: روشی جهت ترسیم و تحلیل شبکه های اشتراک دانش

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نشریه علمی تخصصی ادکا، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ADKA-1-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 630
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم میرزایی

دانش آموخته کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه شهید بهشتی (نویسنده مسئول)

محمدامین عرفان منش

استادیار علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

امروزه دانش یکی از اساسی ترین منابع استراتژیک سازمان ها به شمار می رود و مدیریت این منبعاز مهم ترین چالش هایی محسوب می شود که سازمان های مختلف با آن مواجهند. تولید دانش وبکارگیری درست آن در صحنه عمل و تصمی مگیر یها است که بزرگترین سرمایه سازما نها رابه وجود می آورد. از سوی دیگر اشتراک دانش با توسعه مهارت ها، قابلی تها و ایجاد ارزش افزودهسرمایه ی دانشی در سازمان ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. اشتراک دانش را می توان بهعنوان فرآیندی تعریف کرد که طی آن افراد دانش آشکار یا نهان خود را منتشر ساخته و از اینطریق به خلق دانش جدید مبادرت می ورزند. آگاهی از مسیر انتقال دانش، تاثیری که هر فردبر کل شبکه اشتراک دانش می گذارد و همچنین بررسی ساختار شبکه های دانش در سازما نهااز جمله مباحث مهم در بحث اشتراک دانش هستند. از دیگر مزایای ترسیم و تحلیل شبکه هایدانش می توان به امکان ارزیابی و بررسی دسترسی به دانش، چگونگی توسعه و انتقال دانش درسازمان، ایجاد فرص تهایی برای بهبود فرایندهای ارتباطی، شناسایی و حمایت از تولیدکنندگاندانش و استفاده از پتانسیل ها، خلاقیت ها و توانایی های اعضای سازمان در مدیریت دانش اشارهنمود. از این رو در پژوهش حاضر ضمن معرفی مفاهیم بنیادی تحلیل شبکه های اجتماعی،شاخص های خرد و کلان تحلیل شبکه ها معرفی شده و نحوه استفاده از این شاخص ها در تحلیلشبکه های اشتراک دانش بیان خواهد شد.

کلیدواژه ها

شبکه اشتراک دانش، تحلیل شبکه های اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.