مکان یابی شهر ایلخانی اوجان براساس منابع تاریخی و بررسی های باستان شناختی (مطالعه محوطه های کوللر و دال یدر ه سی در شهرستان بستان آباد)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: ماهنامه باغ نظر، دوره: 12، شماره: 34
  • کد COI اختصاصی: JR_BAGH-12-34_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 534
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم ولایتی

دکتری باستان شناسی. استادیار گروه باستان شناسی دانشگاه تهران. نویسنده مسئول

بهزاد مهدی زاده

کارشناس ارشد باستان شناسی دانشگاه تهران

حمید خانعلی

پژوهشگر دکتری باستا نشناسی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

شهر اوجان از جمله شهرهای اسلامی ایران است که در دوره ایلخانی رشد و توسعه یافت. این شهر بنا بر گفته منابع، از قرون اولیهاسلامی نیز وجود داشته است، اما در پی حوادث مختلف از جمله زلزله و جنگ های مختلف نتوانسته بود موجودیت خود را به عنوان یکشهر مهم و استراتژیک آشکار سازد و تنها در دوره ایلخانی است که این مهم حاصل می شود. با توجه به کمبود اطلاعات در خصوصمکان دقیق این شهر و بی توجهی محققان به تحقیق بر روی بقایای آن، ضرورت بررسی و مطالعه بر روی آن احساس می شود. پرسشاصلی ما نیز بر روی مکان یابی دقیق این شهر و سنجش میزان تطابق بین داده های باستان شناسی با منابع تاریخی این دوره است.با توجه به انجام سه فصل بررسی باستان شناختی در شهرستان بستان آباد نتایجی در خصوص شهر اوجان به دست آمده است : 1-موجودیت شهر از قرون اولیه اسلامی و رونق و توسعه آن در دوره ایلخانی (به استناد منابع مکتوب). 2- انطباق موقعیت جغرافیایی آنبا شهرستان بستان آباد فعلی (به استناد مطالعات باستان شناسی) در دو محوطه ایلخانی کوللر و دال یدره سی؛ لذا در این مقاله سعی شدهاست تا داد ه های جدید حاصل از بررسی های باستان شناختی در منطقه بستان آباد با منابع مکتوب دوره ایلخانی، مورد سنجش و تحلیلقرار گیرد تا یک گام دیگر به سوی مکا نیابی دقیق این شهر برداشته شود.

کلیدواژه ها

مکان یابی، شهر اوجان، ایلخانی، بررسی های باستان شناسی، گزارش های تاریخی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.