ارزیابی توسعه زیست توده کشاورزی در استان مازندران با استفاده از روش AHP

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین همایش بین المللی جامع مدیریت ایران
  • کد COI اختصاصی: IUMC01_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 942
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه مکاری

دانشجو، گروه مهندسی صنایع، دانشگاه علوم و فنون مازندران، بابل

جواد رضاییان

استادیار، گروه مهندسی صنایع، دانشگاه علوم و فنون مازندران، بابل

ایرج مهدوی

پروفسور، دانشگاه علوم و فنون مازندران، بابل،

چکیده

یکی از چالشهای اصلی پیش روی بشر در قرن 21 بهره مندی جهان از انرژی کافی برای بهبود استانداردهای زندگی است. با توجه به ذخایر محدود سوخت های فسیلی و افزایش سطح مصرف انرژی در جهان فعلی، دیگر نمی توان به منابع موجود انرژی متکی بود. بنابراین دسترسی کشورهای درحال توسعه به منابع جدید انرژی، برای توسعه اقتصادی آنها اهمیت ویژه ای دارد. انواع گوناگونی از انرژی های تجدیدپذیر وجود دارد که انرژی زیست توده سهم عمده ای از این انرژی را تشکیل می دهد. به دلیل فراوانی کشت برنج در استان مازندران، در این مقاله، به بررسی و اولویت بندی عوامل مؤثر بر توسعه زیست توده کشاورزی از نوع ضایعات برنج AHP پرداخته شده است. ابتدا با مرور ادبیات و مفاهیم موجود در زمینه زیست توده و توسعه آن و همچنین، مصاحبه و گفتگو با خبرگان این حوزه در سازمان انرژی های نو و شرکت بهینه سازی، عوامل مؤثر بر توسعه و گسترش این نوع از انرژی شناسایی شدند و پس از آن بر اساس شاخص های از پیش تعیین شده با استفاده از روش AHP و بهره گیری از نرم افزار Expert Choice این عوامل اولویت بندی شدند که در نهایت عامل مالی بع عنوان مهم ترین عامل در توسعه زیست توده شناخته شد. اولویت بندی انجام شده می تواند به اتخاذ تصمیمات مهم و اساسی در این حوزه و دستیابی به یک برنامه موفق برای توسعه انرژی زیست توده با ضایعات برنج در استان که باعث رونق اقتصادی و استفاده بهینه از این ضایعات می شود، کمک شایانی کند.

کلیدواژه ها

اولویت بندی، کمبود سوخت فسیلی، انرژی های تجدیدپذیر، زیست توده، ضایعات کشاورزی، AHP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.