اثر تاریخ کاشت و تیپ رشدی بر عملکرد و فنولوژی لاین های امید بخش لوبیا چیتی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: ششمین همایش ملی حبوبات ایران
- کد COI اختصاصی: PULSES06_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 928
نویسندگان
به ترتیب اساتید دانشگاه تهران و دانشجوی کارشناسی ارشد
به ترتیب اساتید دانشگاه تهران و دانشجوی کارشناسی ارشد
چکیده
به منظور بررسی اثرات تاریخ کاشت و تیپ رشدی بر صفات مورفولوژیک و فنولوژیک و عملکرد لاین های امید بخش لوبیا چیتی (Phaseolous vulgaris L )، آزمایشی در قالب بلوک های خرد شده بر پایه بلوک های کاملا تصادفی با چهار تکرار در مزرعه آموزشی و پژوهشی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ( کرج ) در سال زراعی 1393 انجام شد. تاریخ کاشت در سه سطح ( 15 اردیبهشت، 30اردیبهشت و 15 خرداد ) در کرت اصلی و تیپ های رشدی شامل لاین ایستاده رشد محدود (COS-16)، لاین ایستاده رشد نامحدود (KS21193) و لاین رونده رشد نامحدود (KS21191) در کرت فرعی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که ارتفاع بوته، تعداد شاخه فرعی، تعداد غلاف ، دانه در بوته، عملکرد دانه در هکتار، شاخص برداشت و کسر فتوسنتزی در تاریخ های کاشت و تیپ های رشدی تفاوت معنی داری داشتند. همچنین لاین ها به لحاظ تعداد دانه در غلاف، وزن صد دانه ، عملکرد زیستی و شاخص رشد گیاه زراعی تفاوت معنی داری نشان دادند. اثر تاریخ کاشت و تیپ رشدی بر تمامی مراحل فنولوژیک ( بر حسب درجه روز رشد GDD ) معنی دار بود. همبستگی صفات تعداد غلاف در بوته، دانه در بوته، شاخص رشد گیاه زراعی، کسر فتوسنتزی و شاخص برداشت با عملکرد دانه بالا بودند. در مجموع بیشترین عملکرد دانه لوبیا چیتی از لاین امید بخش COS-16 با تیپ رشدی ایستاده رشد محدود در تاریخ کاشت دوم ( 30 اردیبهشت ) حاصل شد، همچنین موثرترین مرحله فنولوژیک بر عملکرد دانه لوبیا چیتی دوره پر شدن غلاف شناخته شد.کلیدواژه ها
لوبیاچیتی، تاریخ کاشت، تیپ رشدیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.