مقایسه ی عملکرد دو روش هوشمند الگوریتم ژنتیکی و الگوریتم پرندگان در حل مسئله ی برنامه ریزی تولید
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: نهمین کنفرانس دانشجویی مهندسی برق
- کد COI اختصاصی: ISCEE09_055
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4646
نویسندگان
دانشگاه تبریز-دانشکده برق و کامپیوتر-گروه کنترل
چکیده
[توضیح سیویلیکا: متن اصلی مقاله دارای مشکلات جزئی قلم می باشد] درproduct mix problem هدف برنامه ریزی تولید با کسب حداکثر سود با توجه به امکانات و محدودیت هاست. این مسئله از نوعNP-hard بوده و در صورت افزایش تعداد متغیرها، زمان لازم برای حل آن با روش های کلاسیک با سرعت بیشتر از چند جمله ای رشد نموده و عملا غیر قابل محاسبه می شود. اما روش های هوشمند قادرند برای مسائلی که حل آن ها با روش های کلاسیک وقت گیر یا غیرممکن می باشد جواب قابل قبولی در زمان معقول ارائه کنند. در این مقاله یکمسئله ی نمونه توسط دو روش هوشمندParticle Swarm Optimization و Genetic Algorithm حل شده و نتایج بدست آمده مقایسه می شوند. نتایج بدست آمده حاکی است که در صورت داشتن تلرانس بزرگ درصد جواب های قابل قبول بدست است( 98 % در مقابل 96 %). اما در صورت داشتن تلرانس کوچک درصد جوا بهای قابل قبول PSO بیشتر از GA آمده ازبدست آمده ازPSO بسیار بیشتر از GA می باشد( 96 % در مقابل 16 %). و نهایتا بهترین جواب ممکن توسط الگوریتم PSO بدست می آید(با خطای کمتر از 0,0004 % نسبت به جواب بهینه).کلیدواژه ها
الگوریتم پرندگان، الگوریتم ژنتیکی، برنامه ریزی تولیدمقالات مرتبط جدید
- تشخیص تشنج صرعی در سیگنال های EEG با استفاده از IMFs نرمال شده
- مروری بر داده کاوی و کاربردهای آن در سلامت
- بررسی اثرات موبایل قبل و بعد از بهره برداری در ارتقاء سلامت
- مطالعه ای در مورد به حداکثر رساندن طول عمر شبکه در شبکه های حسگر بی سیم
- تجزیه و تحلیل مبتنی بر ویژگی ندول های ریه از تصاویر توموگرافی کامپیوتری (CT)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.