ارزیابی اثرات سبک زندگی غذایی و صفات شخصیتی غذایی بر رضایت و وفاداری مصرف کنندگان فروشگاه های زنجیره ای

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تحقیقات بازاریابی
  • کد COI اختصاصی: MKTRCONF01_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 561
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سامان شیخ اسماعیلی

دکتری مدیریت بازرگانی؛ گرایش بازاریابی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، تهران، ایران

سنا حزباوی

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، گرایش مدیریت منابع انسانی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران

چکیده

هدف پژوهش: پژوهش حاضر، در حوزه رفتار مصارف کننده و با محوریت بازاریابی محصولات و مواد غذایی طرح و اجرا شده ا ست. هدف ا صلی پژوهش، ساختاریابی و اعتبار سنجی روابط یک الگوی جدید از اثرات سبک زندگی مواد غذایی و صفات شخصیتی غذایی بر رضایت و وفاداری مصرف کنندگان است. به این منظور، مشتریان فرو شگاه های زنجیره ای در سطح شهر تهران به عنوان جامعه آماری لحاظ و مورد مطالعه قرار گرفته اند. روش شناسی: ازنگر روش شنای، پژوهش حاضر از نوع پیمایشی- کاربردی بوده و مبتنی بر روش های توصیفی- زمینه یابی است. داده های مورد نیاز، از طریق پرسشنامه سبک زندگی غذایی (وایچری و همکاران، 2008)، صفات شخصیتی غذایی شامل جرخه نوهراسی غذایی (بلاینر و هابدن، 1992؛ ریتچی و همکاران، 2003) و چرخه عجین شدگی غذایی (مارشال و بونر، 2003؛ چن، 2007) و همچنین آزمون محقق ساخته رضایت و وفاداری مشتریان جمع آوری گردید. پرسشنامه با بهره گیری از مبانی نظری و الگوهای متنوع داخلی و خارجی تنظیم، اعتباریابی، تثبیت و توزیع گردید. در مرحله اول اعتبار محتوای عوامل احصاء شده با نظر خبرگان و سپس اعتبار سازه آزمون با استفاده از روش های تحلیل عاملی و شاخص KMO تأیید شد. پایایی آزمون نیز با توجه به آلفای کرونباخ محاسبه وتأیید گردید. نتایج: یافته های نهایی پژوهش در نرم افزارهای آماری علوم اجتماعی و روابط ساختاری خطی، نشان می دهد که متغیرهای مطرح شده، پیش بین ها مناسبی از رضایت و وفاداری مشتریان هستند. لذا می توان اذعان نمود کهسبک زندگی غذایی و صفات شخصیتی غذایی، به طرو قابل توجهی الگوی رضایتمندی و وفاداری مشتریان را تبیین می نمایند. سایر نتایج، حاکی از برازش و درجه تقریب مناسب مدل پیشنهادی در جامعه مورد مطالعه است.

کلیدواژه ها

سبک زندگی غذایی، صفات شخصیتی غذایی، نوهراسی غذایی، عجین شدگی غذایی، رضایتمندی و وفاداری مشتریان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.