روش های تحقیقات بازاریابی چریکی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تحقیقات بازاریابی
  • کد COI اختصاصی: MKTRCONF01_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 864
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی متقی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مجازی دانشگاه اصفهان

محمدحسین متقی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه غیرانتفاعی نور طوبی تهران

اعظم فلاح لاله زاری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور بین الملل قشم

چکیده

تحقیقات بازاریابی، نخستن گام در راه شناختن خریداران است و در نتیجه زیربنای مدیریت سازمان هایی است که برنامه ی کار خود را با توجه به نیازها و خواسته های مشتریان تنظیم می کنند. تحقیقات بازاریابی موجب کاهش هزینه ها می شود و نیز تأثیر فعالیت های تبلغاتی را زیاد کرده موجب افزایش فروش می گردد. آنچنان که تئودور لویت می گوید: «رقابت امروزی در آن چیزی که شرکت ها در کارخانه هایشان تولید می کنند نیست، بلکه در چیزهایی است که به برون داد کارخانه ها اضافه می شود، مانند بسته بندی، خدمات، تبلیغات، نظر مشتریان، تأمین مالی، تدارکات و حمل و نقل، انبارداری و دیگرچیزهایی که برای افراد ارزشمند است». واقعیت این است که هیچ الگوی قطعی و بلامنازعی در این زمینه وجود ندارد و همین امر لزوم استفاده از روش های نامتعارف چون بازاریابی چریکی را قوت می بخشد. بازاریابی چریکی به تمام کسانی که در راه آغاز یک کسب و کار موفق و نوآورانه هستند کمک می کند و به ایشان می آموزد که در چرخه فروش این مشتریان هستند که اهمیت دارند و نه تعهداد کالای فروخته شده و مشتری مهمترین سرمایه هر فروشنده است. بدون شک بازاریابی نوعی از هنر است؛ همانطور که نقاشی، نویسندگی، عکاسی، هنرپیشگی و موسیقی را بعنوان هنر می شناسیم، باید مجموعه ای از آنها که عموماً در بازاریابی چریکی به کار گرفته می شوند را نیز هنر بنامیم. با این وجود کاری به جنبه علمی و هنری نداریم و هدف نهایی ما تجارت و کسب منافع خواهد بود. شاید تمامی این هنرها و علوم توسط یک بازاریاب چریکی و برای کسب منفعت بیشتر ایجاد شده باشند.

کلیدواژه ها

بازاریابی چریکی، تجاری سازی، دستاوردهای نوین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.