برنامه ریزی استراتژیک توسعه گردشگری سلامت باتاکید برگیاهان دارویی مطالعه موردی استان همدان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA02_585
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 860
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

انسیه حبیبی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی گردشگری دانشگاه آزاد اسلامی همدان

محمد رحمانی

عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی همدان

چکیده

استان همدان به عنوان قطب گیاهان داروئی در کشور مطرح است و از طرفی گرایش عمومی جامعه به استفاده از داروها و درمانهای گیاهی و به طور کلی فرآورده های طبیعی به ویژه در طی سالهای اخیر روبه افزایش بوده و مهمترین علل آن، اثبات اثرات مخرب و جانبی داروهای شیمیایی از یک طرف و ایجاد آلودگیهای زیست محیطی که کره زمین را تهدید می کند از سوی دیگر بوده است، در نتیجه گردشگری اسلامت مبتنی بر گیاهان دارویی یکی از مصادیق گردشگری قابل توسعه در استان همدان می باشد، لیکن تا کنون این استان نتوانسته است به جایگاه واقعی خود در عرصه جذب گردشگر به ویژه به لحاظ ضریب ماندگاری گردشگران دست یابد. در پژوهش حاضر هدف اصلی آن است که با بکارگیری فرایند برنامه ریزی استراتژیک، ضمن بررسی توانمدیها و پتانسیل های گردشگری سلامت همدان و به منظور توسعه این کارکردها، به ارائه راهکارها و تعیین استراتژی کاربردی برای توسعه گردشگری اسلامت با تاکید بر گیاهان دارویی پرداخته شود. در این فرایند با بررسی قابلیت ها و فرصت های گردشگری اسلامت در ماتریس SWOT، نتایج نهایی مبین آن است که استراتژی های قابل قبولی در برنامه ریزی گردشگری اسلامت این استان در اولویت نخست استراتژی های رشد و توسعه یا تهاجمی هستند. به منظور نیل به اهداف تحقیق و توسعه سلامت مبتنی بر گیاهان دارویی با بهره گیری از این استراتژی، توسعه زیر ساختها و امکانات رفاهی از یک سو، و افزایش تبلیغات و جذب گردشگران سلامت و همچنین توسعه کشت گیاهان دارویی و ایجاد دهکده سلامت از سوی دیگر پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی استراتژیک ، گردشگری سلامت ، گیاهان دارویی ، SWOT ، استان همدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.