علل ناکارایی نرم افزارهای موجود برای شبیه سازی مخازن ترک دار

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: هشتمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC08_448
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1047
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالقاسم بشیری

رامین بزرگمهری

نورا... کثیری

چکیده

مطابق آمار ارائه شده تا اوایل دهه هشتاد میلادی نزدیک بیست درصد از منابع کشف شده نفتی در مخازن ترک دار قرار داشته است . اکثر میدانهای کشف شده هیدروکربنی ایران نیز جزء این دسته محسوب می شوند . مدل های اولیه شبیه ساز بیشتر برای بررسی مکانیسم های جریان سیال تک فازی در محیط متخلخل یکپارچه ارائه شده بودند . به تدریج بح ث جریان چند فازی در محیط متخلخل مطرح شد ودر ادامه مدل سازی مخازن ترک دار مورد توجه قرار گرفت . افزایش بهره برداری از مخازن ترک دار همواره مورد توجه شرکت های بزرگ نفتی و کشور های تولید کننده نفت بوده است . در حقیقت رفتار این مخازن در شرایط تحمیلی به مخزن مانند روش های ازدیاد برداشت هنوز به درستی شناخته شده نیستند . در گذشته فرض بر این بود که ترک ها تنها میزان نفوذ سیال درون مخزن را افزایش می دهند ولی در حقیقت ترک ها غیر یکنواختی (Heterogeneity) و اتصالات درون مخزن (Reservoir Connectivity) را به شدت تحت تاثیر قرار می دهند . در این مقاله ضمن بررسی روش های متداول برای شبیه سازی مخازن نتایج حاصل از نرم افزارهای مختلف در مورد یک مخزن خاص آورده شده است . نتایج نشان می دهد که نرم افزار های موجود برای شبیه سازی مخازن ترک دار جواب دقیقی ارائه نمی کنند .

کلیدواژه ها

مخزن ترک دار؛ شبیه سازی؛ مدل سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.