بررسی مولفه های تفکر استراتژیک در مدیران شرکت گاز استان خوزستان به وسیله مدلجین لیدکا

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی و دومین همایش بین المللی مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: MANAGEMENTBONYAD02_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 833
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تهمینه سلطانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

مجید حمدانی

کارشناس مسئول ارزیابی عملکرد دانشگاه فرهنگیان استان خوزستان

قنبر امیرنژاد

عضو هئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اهواز

ایمان باورصادصالح پور

کارشناس ارشد تحلیل سیستم ها شرکت گاز استان خوزستان

چکیده

هدف اصلی تحقیق حاضر، بررسی مولفه های تفکر استراتژیک درمدیران شرکت گاز استان خوزستان به وسیله مـدل جین لیدکا میباشد . پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش پژوهش ، توصیفی پیمایشی می باشد. جامعه مورد مطالعه این تحقیق شاملمدیران ، روسای ستادی و روسای ادارات گازرسانی شرکت گاز استان خوزستان به تعداد 70نفر می باشد. ابزار تحقیق پرسشنامه ایمحقق ساخته دارای60سوال مشتمل بر پنج بعد تفکر استراتژیک مدل لیدکا بود . پایایی این پرسشنامه به روش آلفای کرونباخ و بامقدار 0/91مورد تایید قرار گرفت . در راستای تحلیل داده ها و پاسخ به سوال های پژوهش ، از آزمون tتک نمونه ای مستقل،آزمونفریدمن و روش تحلیل عاملی اکتشافی با استفاده از نرم افزار SPSS 22استفاده گردید.یافته های مطالعه نشان دادند ، کلیه مولفه های مدل در سازمان اجرا شده است و ترتیب آنها با توجه به آزمون فریدمن به ترتیب تفکرسیستمی، تمرکز بر هدف، تفکر در زمان،فرصت طلبی هوشمندانه وفرضیه محوری می باشند. همچنین بر اساس نتایج تحلیل عاملیاکتشافی در مجموع 8عامل بر اساس مولفه های مدل لیدکا به عنوان عوامل موثر بر تفکر استراتژیک در مدیران شرکت گاز استانخوزستان شناسایی گردید که شامل نگرش کلی از سازمان و محیط آن (کل نگری)،الگوی ذهنی کامل از نظام خلق ارزش ،توجه بهنقش فرد در تصمیم گیری ها برای تفکر سیستمی، داشتن چشم انداز و تمرکز برآن و تمرکز منابع برای تمرکز برهدف، هوشمندیمحیطی و نگرش مثبت به تغییرات برای فرصت طلبی هوشمندانه ،فرضیه سازی خلاقانه و آزمون سازی فرضیه برای فرضیه محوری ویادگیری از زمان و تفکر به هنگام برای تفکر در زمان می باشد

کلیدواژه ها

تفکراستراتژیک،تفکرسیستمی،تمرکز بر هدف،فرصت طلبی هوشمندانه،فرضیه محوری،تفکر در زمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.