بررسی رابطه بین برخی مکانیزم های حاکمیت داخلی بر محافظه کاری حسابداری درشرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی و دومین همایش بین المللی مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: MANAGEMENTBONYAD02_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 528
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی ذبیحی

استادیار گروه حسابداری دانشگاه آزاد واحد ساری

حامد اسماعیلی

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد واحد ساری

چکیده

هدف اصلی از انجام این تحقیق بررسی تاثیر مکانیزم های حاکمیت داخلی بر محافظه کاری حسابداری در شرکت هایپذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. تحقیق حاضر از نظر هدف در حیطه تحقیقات کاربردی می باشد وبراساس ماهیت و روش، تحقیق توصیفی- پیمایشی است بر این اساس، شاخص هایی برای هر یک از متغیرها در نظر گرفتهشده و روابط بین آنها مورد سنجش قرار گرفت. برای متغیر حاکمیت شرکتی شاخص های درصد مدیران مستقل هیئتمدیره، اندازه هیئت مدیره و دوگانگی وظیفه مدیرعامل در نظر گرفته شد و ارتباط هر یک از شاخص ها با محافظه کاری موردسنجش قرار گرفت. هم چنین، در این تحقیق برای بررسی محافظه کاری حسابداری از مدل باسو ( 1997)استفاده شده است.در نهایت متغیرهای کنترلی شامل تمرکز مالکیت، حسابرس، سوددهی، اندازه شرکت، اهرم و MB(نسبت ارزش بازار به ارزشدفتری حقوق صاحبان سهام) به عنوان متغیرهای کنترلی در نظر گرفته شده اند. برای دستیابی به این هدف، تعداد 125شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی 5ساله (بین سال های 1388تا -1392در مجموع 625سال –شرکت) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد بین که اندازه هیئت مدیره با محافظه کاری حسابداریرابطه مستقیم دارد

کلیدواژه ها

حاکمیت شرکتی، محافظه کاری، اندازه هیئت مدیره، دو گانگی وظیفه مدیر عامل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.