بررسی رابطه بین سبک رهبری تحول گرا با فرهنگ سازمانی کارکنان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی ابزار و تکنیکهای مدیریت
- کد COI اختصاصی: MANAGTOOLS02_270
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1035
نویسندگان
مدرس، گروه مدیریت، دانشگاه پیام نور
گروه مدیریت آموزشی، واحد علی آبادکتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران
چکیده
هدف از پژوهش حاضر ،شناسایی رابطه بین سبک رهبری تحول گرا با فرهنگ سازمانی کارکنان اداره آموزش و پرورش شهرستانمانه و سملقان می باشد .پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و شیوه گرد آوری و تحلیل داده توصیفی از نوع همبستگی بوده و جامعهآماری شامل کارکنان اداره آموزش و پرورش شهرستان مانه و سملقان به تعداد 100 نفر بودند که 80 نفر از آنها بر اساس جدولمورگان و با استفاده از روش تصادفی طبقه ایی انتخاب شدند. به منظور گرد آوری داده ها از پرسشنامه چند عاملی رهبری بس وآوولیو (1985) و برای متغیر سبک رهبری تحول آفرین، از پرسشنامه فرهنگ سازمانی دنیسون (2000) استفاده گردید . رواییپرسشنامه با استفاده از نظر متخصصان (روایی محتوایی) و پایایی آنها از طریق ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 0/83 و 0/65 محاسبه و مورد تایید قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده از شاخص ضریب همبسگی و برای بررسی رابطه هر یک از مولفه های سبک رهبری تحول آفرین بر روی فرهنگ سازمانی از آزمون رگرسیون استفاده شده است.نتایج نشان می دهد، بین سبک رهبری تحول آفرین و فرهنگ سازمانی کارکنان اداره آموزش پرورش شهرستان مانه و سملقان،رابطه مثبت و معنادار وجود دارد که نقش مولفه های ویژگی آرمانی و انگیزش الهام بخش برروی فرهنگ سازمانی به نسبت سایرمولفه ها بیشتر است.کلیدواژه ها
سبک رهبری تحول آفرین، فرهنگ سازمانی، ویژگی آرمانی، انگیزش الهام بخشمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.