بررسی بار میکروبی سالاد مصرفی رستوران های سطح شهرستان شادگان درسال 1393

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم کاربردی
  • کد COI اختصاصی: ICEASCONF01_459
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 933
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن آلبوکرمی

کارشناس ارشد مهندسی علوم وصنایع غذایی و کارشناس مسئول دفتر بهبود تغذیه شهرستان شادگان وابستهبه دانشکده علوم پزشکی آبادان

چکیده

سبزیجات و صیفی جات که در تهیه سالاد مورد استفاده قرار می گیرند بخش مهمی از رژیم غذایی را تشکیل می دهند. این مواد اغلب توسط فاضلابهای تصفیه نشده شهری و خانگی و آبهای آلوده آبیاری می شوند. پسابهای شهری و خانگی و کودها، آلوده به تک یاخته های انگلی و باکتری ها بوده و می توانند عامل انتقال بیماریهای مختلفی از جمله مسمومیت های باکتریایی مانند سالمونلا باشند. در نتیجه هدف از این تحقیق تعیین رفتار بهداشتی کارکنان رستوران های سطح شهرستانشادگان در زمینه سالم سازی سبزیجات و صفی جات خام مورد استفاده در تهیه سالاد، همچنین تدوین برنامه های مناسب آموزش بهداشت در مورد شستشوی درست و مناسب و نیز گندزدایی و ضدعفونی این مواد غذایی می باشد. روش کار: در این تحقیق با توجه به محدود بودن تعداد رستوران ها از 5مکان نمونه برداری صورت گرفت که جمع کلل نمونله های برداشتی 35 مورد بود. برای تشخیص اشرشیاکلی از محیط کشت بریلیانت گرین، تریپتون واتر و معرف کلواک اسلتفاده شد که در صورت ایجاد حلقه قرمز رنگ، وجود اشرشیاکلی تأیید می شود، برای سالمونلا از محیط کشت های مختلفلی ماننلد آب پپتونه بافره، آبگوشت سلنیت سیستین، آبگوشت تتراتیونات، آگار سالمونلا شیگلا، آگار برلیانت گرین بلا فنلل رد، برای – باکتری های هوازی از محیط کشت نوترینت آگار ، برای آنتروکوکوس از محیط کشت KF آگار دارای تلری فنیلل تترازولیلوم کلراید 1 و برای تعیین کپک و مخمر از محیط کشت سابروز دکستروز آگار استفاده شد.نتیجه گیری:. نتایج این تحقیق نشان دهنده عدم استفاده از مواد گندزدا و شستشوی نامناسب سلبزیجات ملورد استفاده در تهیه سالاد می باشد که این امر، آلودگی سالاد را نشان می دهد لذا بر کنترل دقیق متصدیان امر بهداشت تأکید می شود. کلهطرزشستشوی مناسب سبزیجات برای تمام کارکنان رستورانها درسطح شهرستان آموزش داده شود تایک سبزیجات سالم در رستوران مورد استفاده قرارگیرد.

کلیدواژه ها

سالاد، بارمیکروبی، مخمر، اشرشیاکلی و ....، شهر شادگان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.