اکسایش فتو کاتالیزی ماده رنگزای ردآمین (Rhodamine B ) Bو مقایسهUV/TiO2 و UV/ZnO موجوددر آبهای آلوده طی فرآیندهای سرعتهای تجزیه آنها

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: هشتمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC08_273
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2397
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نظام الدین دانشور

دانشگاه تبریز، دانشکده شیمی، گروه شیمی کاربردی

محمدحسین رسولی فرد

دانشگاه تبریز، دانشکده شیمی، گروه شیمی کاربردی

سحر جمشیدی

دانشگاه تبریز، دانشکده شیمی، گروه شیمی کاربردی

پروانه انصاری

دانشگاه تبریز، دانشکده شیمی، گروه شیمی کاربردی

چکیده

پساب اغلب واحدهای رنگرزی و نساجی حاوی مقادیر قابل توجهی از ترکیبات آلی و سمی هستند ، از جمله این ترکیبات ، مواد رنگ زا که یکی از مواد رنگزای مورد استفاده در صنایع رنگرزی و نساجی است ، در یک سوسپانسیون حاوی ذرات نیمه رسانایB می باش ند . ردآمین ZnO و TiO2تحت تابش اشعه (UV-C) حاصل از لامپ جیوه (30 W ( قابل تجزیه میباشد . تجزیه ردآمین B در غیاب ذرات فتوکاتالیزور بتوسط فتولیز مستقیم کم بوده و در غیاب نور بسیار ناچیز است . در فرآیندUV/TiO2 عوامل مختلف از جمله زمان ت ابش اشعه UV ، مقدار TiO2، غلظت اولیه رنگ مورد بررسی قرار گرفت و مشخص گردید که مقدار بهینه TiO2 برای حذف محلولی با غلظت 20 ppm از رنگ در فرآیند 100 ppm ,UV/TiO2 می باشد . در فرآیند UV/ZnO که از کاتالیزور ZnO به عنوان جایگزینی برای TiO2 استفاده شده است ، زمان تابش اشعه UV ،مقدار ZnO و غلظت اولیه رنگ مورد مطالعه قرار گرفت . مقدار بهینه ZnO در این فرآیند , 200 ppm بدست آمد . افزایش مقادیر جزئی H2O2 در دو فرآیند مذکور باعث افزایش قابل ملاحظه در سرعت تجزیه رنگ گردید که گویای نقش مؤثر رادیکالهای هیدروکسیل در تجزیه رنگ می ب اشد . بطور کلی نتایج نشان داد که سرعت تجزیه رنگ ردآمین B در فرآیند UV/ZnO بیشتر از فرآیند UV/TiO2 می باشد .

کلیدواژه ها

UV ; اکسایش فتو کاتالیزی ; دی اکسید تیتانیم ; اکسید روی ; اشعه B رد آمین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.