کانی شناسی نهشته های سازند گچساران در خاور پهنه زاگرس چین خورده، باختربندرعباس، برش کوه نمکی خمیر، ایران
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم کاربردی
- کد COI اختصاصی: ICEASCONF01_444
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 705
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه هرمزگان
استادیار گروه زمین شناسی و پژوهشکده جنگل های حرا، دانشگاه هرمزگان
چکیده
سازند گچساران مهمترین پوشسنگ مخازن هیدروکربوری ایران بوده و به دلیل برخورداری از ذخایر معدنی نمک، گچ و گوگرد حائز اهمیت فراوان است. برشی از این سازند در جنوب خاوری زاگرس(باختر شهر بندرعباس در ایران) انتخاب و از دیدگاه زمین شناسی بررسی گردید. در برش مورد مطالعه، سازند گچساران (میوسن پیشین میانی) با ستبرای 310 متر، دارای ترکیب سنگ رخسارهای گچ، سنگ آهک - و مارن میباشد که به سه بخش چهل، چمپه و مول تفکیک گردید. 44 نمونه برداشت شده از این سازند، مورد بررسی کانی شناسی با استفاده از میکروسکوپ پلاریزان و پراش پرتو ایکس قرار گرفتند. یافته های تحقیق نشان میدهد که نهشتههای تبخیری سازند گچساران در برش کوه نمکی خمیر، شامل کانیهای ژیپس، انیدریت، دولومیت و هالیت، نهشتههای مارنی متشکل از کانیهای پالیگورسکیت، دولومیت،کلسیت، و نهشتههای کربناته حاوی کانیهای دولومیت و کلسیت هستند. این ترکیب کانیشناسی در کنار دیگر مشخصههای سنگشناسی، نشان میدهد که سازند گچساران در محدوده مورد مطالعه در یک گستره لاگونی تا سبخایی با اقلیم گرم و نیمه خشک با پیشرویهای محدود آب دریا و شرایط زمین ساختی آرام بجای گذاشته شده است.کلیدواژه ها
کانی شناسی، سازند گچساران، باختر بندرعباس، پراش اشعه ایکساطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.