اثرات مثبت و منفی تعامل اثربخش مدارس با پژوهش سراها آینده نگری اجرای راهکار6-6 سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس علمی پژوهشی راهکارهای توسعه وترویج آموزش علوم در ایران
  • کد COI اختصاصی: SCSPSEI01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 929
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اشرف السادات شکرباغانی

عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات برنامه ریزی درسی و نوآوری های آموزشی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش، تهران

چکیده

این مقاله برگرفته از پژوهشی میدانی است که به منظور آینده نگری اجرای راهکار 6-6 سند تحول بنیادین آموزش پرورش، در سال تحصیلی 1391-1392 در تهران انجام شد. در این راهکار تنوع بخشی به محیط های یادگیری در فرآیند تعلیم و تربیت رسمی عمومی کشور به منظور فراهم آوردن زمینه مشاهده و تجربه فزون تر دانش آموزان و عینی تر کردن محتوای آموزشی کتب درسی، مطرح شده است؛ زیرا هرچند انجام کارهای عملی و فعالیت های آزمایشگاهی در آموزش علوم تجربی مدارس، لازمه فرایند آموزش است؛ با این حال به علل مختلف اعم از کمبود زمان و مکان و وسایل آزمایشگاهی، در مدارس هر ساله روند به کارگیری این فعالیت ها کم رنگتر از پیش می شود. از طرفی با اجرای راهکار 6-6 سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، شاید بتوان مکانی مناسب برای اجرای آزمایش و فعالیت های دست ورزی فراهم نمود تعامل مدارس با اینگونه مراکز را برقرار کرد. در این مقاله پژوهشی آینده نگری بخشی از راهکار 6-6 یعنی به منظور برقراری تعامل مدارس با پژوهش سراهای دانش آموزی؛ مزایا و معایب به کارگیری پژوهش سراها در آموزش مدرسه ای مورد نقد قرار گرفته است. یافته های پژوهش نشان می دهد درحالیکه مشکلات فراوانی در مسیر اجرایی نمودن این بخش از راهکار 6-6 وجود دارد ضروری است هرچه سریعتر اساسنامه جدید تعامل مدارس با پژوهشسراهای دانش آموزی را آماده اجرا کرد تا سبب برقراری تعامل مدارس با پژوهش سراها و فعال نمودن آموزش مهارتی و عملی دانش آموزان گردد

کلیدواژه ها

آینده نگری، سند تحول بنیادین، راهکار6-6آزمایشگاه، فعالیت های دست ورزی، پژوهش سرا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.