نظریههای زیستمحیطی توسعه پایدار و پایداری در معماری بومی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس ملی مدیریت کلانشهر با رویکرد محیط زیست
- کد COI اختصاصی: MMCONF01_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 648
نویسندگان
دانشجوی دکتری معماری دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
ساختمانها به عنوان بخشی از محیطزیست، بخش اعظمی از آلودگیهای زیستمحیطی را ایجاد میکنند. گرچه نمیتوان ساختوساز را متوقف کرد؛ ولی با یک تفکر، طراحی و برنامهریزی دقیق، میتوان ساختمانهایی ساخت که کمترین تأثیر منفی را بر محیطزیست داشته باشند. معماری پایدار یکی از ایدههای برنامهریزی و طراحی برای ساخت چنین ساختمانهایی به حساب میآید. آنچه که در اینجا مورد توجه قرار گرفته است، رویکرد معماری پایدارنسبت به مسائل محیطی است؛ هر چند که جدا کردن این موضوع از سایر جنبههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، کاری دشوار است. در این مقاله با هدف شناخت نظریههای زیستمحیطی توسعه پایدار و معماری پایدار، پس از جستجو در مفاهیم پایداری و توسعه پایدار، به تأثیر، اهداف و کاربرد مفاهیم پایداری در معماری پرداخته شده است و ضمن استخراجتعریفی مشترک از بین نظریات مختلف، اصول و ویژگیهایی که یک ساختمان باید داشته باشد تا معماری پایدار به حساب آید بیان شده است و الگوهای معماری بومی به عنوان معماری پایدار مورد مداقه قرار گرفته است. روش این پژوهش که از نوع کیفی و با رویکرد توصیفی است، مبتنی بر مطالعات کتابخانهای است.کلیدواژه ها
مفهوم پایداری، توسعه پایدار، معماری پایدار، معماری بومیمقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.