بررسی مودهای کمانشی تیرهای دوبل ناودانی مقیدشده به یکدیگر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی سازه و فولاد
  • کد COI اختصاصی: ISSS06_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 643
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد توماج

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش سازه، دانشکده فنی دانشگاه تهران.

سید رسول میرقادری

استادیار مهندسی عمران، دانشکده فنی دانشگاه تهران.

فرهاد کشاورزی

کارشناس ارشد عمران گرایش زلزله، دانشکده فنی دانشگاه تهران.

چکیده

در حوزه مفهوم شکل پذیری، یکی از بزرگترین اشتباهات مهندسی، قضاوت در مورد شکل پذیری سازههای فولادی بر اساس شکلپ ذیری مصالح است. اما این نتیجه که تنها حاصل از آزمایش کشش خالص میباشد، هرگز نمیتواند رفتار واقعی فولاد را در مقیاس سازه بیان کند؛ درحالی که قسمت زیادی از عملکرد مناسب فولاد ممکن است به وسیله تقلیل ویژگیهای موضعی از دست برود. پارامتر اصلی تاثیرگذار بر روی شکل پذیری در شرایط یکسان ساخت در تراز طح مقطع، کمانشهای موضعی شامل کمانش بال 4 ، کمانش جان 5 و یا اندرکنش دو مود کمانشی بال و جان 6 و در تراز عضو نیز، کمانشهای کلی، خواهد بود. در این تحقیق میخواهیم به مطالعه ناپایداریهای موضعی و کلی مقطع دوبل ناودانی تحت خمش خالص بپردازیم. در این زمینه مطالعات و آزمایشات گسترده ای بر روی مقاطع دوبل ناودانی سردنوردشده انجام گرفته که در ادامه نتایج مطالعات، با جزییات بیشتری جمع آوری و ارائه میگردند. در انتها نیز مدلی رمافزاری با استفاده از نرمافزار ABAQUS ارائه میشود و مدلسازی را با نتایج آزمایشگاهی بدست آمده صحت سنجی کرده و کالیبره میکنیم. با داشتن مدل نرم افزاری صحت سنجی کرده و میتوانیم به بررسی تمامی اثرات هندسی، مصالح و نسبت طول دهانه به ارتفاع تیر و حتی محدوده های شکل پذیری در مقیاس لرزه ای نیز بپردازیم. البته در این تحقیق، تا مرحله صحت سنجی و تطابق مدل نرم افزاری با نتایج آزمایشگاهی بسنده کرده ایم. نتایج مدلسازی با نتایج آزمایشگاهی مقایسه شده و بر اساس آن مدل را کالیبره کرده ایم. مدلسازی با 5 درصد خطا روبرو بوده که با توجه به تفاوت شرایط آزمایشگاهی با نرم افزار مدلسازی این مقدار خطا قابل قبول و رضایت بخش می باشد.

کلیدواژه ها

کمانشهای موضعی، کمانش جانبی پیچشی، دوبل ناودانی، شکلپذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.