بررسی نقش شتابدهندهها در بلوغ مدیریت دانش مورد مطالعه: شرکت ملی گاز ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی مدیریت دانش
  • کد COI اختصاصی: IKMC07_488
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 472
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا ماپار

کارشناس ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

فاطمه رحیمی

کارشناس ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

ابوالفضل مرادی

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، تهران، ایران

چکیده

در دنیای کنونی مدیریت دانش، به چالش اصلی سازمانهایی که بدنبال ایجاد یک مزیت رقابتی در جهان امروز هستند، مبدل شده است. بر این اساس مدیران با دستیابی به دانش آن را بکار گرفته و در فرایندهای سازمانی وارد میسازند بگونه- ای که منجر به بهبود عملکرد سازمان گردد. در این میان سازمانهایی که اهمیت دانش را به خوبی درک کردهاند پیاده- سازی مدیریت دانش را جزء اولویتهای سازمانی قرار دادهاند. در حقیقت سازمانی که بتواند سیستم مدیریت دانش مناسب را پیادهسازی کند و به طور موثر به کار گیرد میتواند انتظار داشته باشد که به مزایای دانش دست یابد. نکته قابل توجه در این میان آنست که تنها داشتن سیستم مدیریت دانش ضامن موفقیت سازمان نخواهد بود. تحقیقات نشان می دهد عوامل مختلفی در موفقیت یک سیستم مدیریت دانش نقش دارند که به آنها شتابدهندههای مدیریت دانش میگویند. شتاب-دهندهها فرایند مدیریت دانش را شتاب میدهند و وجود آنها برای پیادهسازی و به کارگیری موفق سیستم مدیریت دانش ضروری است. با توجه به پیشینه پژوهش و تحقیقات صورت گرفته شده، عوامل شتابدهنده مدیریت دانش بر اساس عواملرهبری، فرایندها، افراد و فناوری در سازمان تقسیم بندی و مورد بررسی قرار می گیرد. هدف از این تحقیق بررسی نقش شتاب دهندههای مدیریت دانش در بلوغ مدیریت دانش در شرکت ملی گاز ایران و ارائه پیشنهادات کاربردی جهت بهبودپیادهسازی مدیریت دانش در شرکت مذکور میباشد. روش این پژوهش توصیفی و از لحاظ اجرا پیمایشی و از نظر هدف کاربردی میباشد.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، رهبری، فرآیند، افراد، فناوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.