عارضه یابی دلایل شکست و موانع استقرار موثر مدیریت دانش در سازمانهای پروژه محور

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی مدیریت دانش
  • کد COI اختصاصی: IKMC07_390
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 677
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه میراحمدی باباحیدری

کارشناس ارشد تجارت الکترونیک، دانشگاه شیراز، ایران

چکیده

امروزه سهم عمدهای از تولید ملی توسط سازمانهای پروژه محور تولید میشود و شاخصهای شکست و موفقیتشان بر روی شاخصهای جامعه تاثیر زیادی دارد. از آن جا که تدوین، اشاعه و یادگیری درس آموختهها تقریبا در همهی مدلهای مرجع مدیریت پروژه مانند 2PMBOK و 3CMMI بعنوان یکی از فرآیندها و رویکردهای اصلی معرفی میشود و با توجه به ماهیت سازمانهای پروژه محور، یادگیری از درس آموختههای قبلی میتواند نقش تعیین کنندهای در موفقیت پروژههای بعدی داشته باشد. در این پژوهش به منظور شناسایی و عارضه یابی دلایل شکست و موانع استقرار موثر مدیریت دانش در سازمان- های پروژه محور، ابتدا بر اساس مدل بلوغ ظرفیت منابع انسانی ) 4People CMM (، سطح بلوغ مدیریت دانش در چند سازمان پروژه محور اندازهگیری شده تا نقاط ضعف و قوت مدیریت دانش آنها مشخص گردد و سپس با استناد به نظر و رای خبرگان شرکتهای مربوطه، ریشهیابی عوامل ضعف موجود انجام شده است. بررسی دلایل ریشهای نشان میدهد ناکارآمدی نظام عملکرد سازمان، ناکارایی نظام مدیریت فرآیندی سازمان، فراهم نبودن منابع لازم و دلایل دیگری که در متن مقاله مفصلا به آنها اشاره خواهد شد، عواملی هستند که باعث میشوند استقرار کارا و موثر مدیریت دانش در این سازمانها با چالشهایی روبرو شود. در این مقاله ابتدا عوامل ایجاد این دشواریها و نارساییها بررسی و اولویتبندی شده و سپس برای غلبه بر آنها راه کارهایی نیز ارائه خواهد شد

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، بلوغ مدیریت دانش، مدل بلوغ ظرفیت منابع انسانی، سازمانهای پروژه محور، عارضه یابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.