شناسایی مولفه های موثر بر فرآیند مدیریت دانش با رویکرد اسلامی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی مدیریت دانش
- کد COI اختصاصی: IKMC07_370
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 606
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
دانشجوی دکترای مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی
چکیده
مدیریت دانش از عوامل موفقیت بسیاری از سازمانهای پیشرو در جهان امروز است. بر اساس مفاهیم و الگوهای عرضه شده کارکردی مدیریت دانش و تبیین آنها با عنایت به فقه شیعی بین مفاهیم مربوط به مدیریت دانش و مفاهیم اسلامی ارتباط وجود دارد و می توان بر اساس مدیریت دانش الگویی برای مدیریت دانش اسلامی عرضه کرد. مفهوم مدیریت دانش اسلامی، تلاش در جهت تحقق دانش از طریق دیدگاه اسلامی است. کاربران دانش اسلامی دیدگاهی مثبت نسبت به موجودیت دانش، حد و مرزها، دسته بندی ها و انواع گوناگون آن دارند. در نتیجه، آنها دانش را به عنوان بخشی از فعالیتهای روزانه و متداول زندگی خود می بینند. در مقاله پیشرو هدف اصلی دستیابی به یک مدلی است که ارتباط و تاثیر منابع اسلامی را بر فرآیندهای مدیریت دانش تبیین نماید. با استفاده از روش تفسیری و مطالعات کتابخانه ای مدلی ارائه گردید که در هر کدام از فرآیندهای مدیریت دانش مولفه هایی از منابع اسلامی را تاثیرگذار بودند را مشخص می نماید. این مولفه ها به تفکیک شامل: فرآی ند ایجاد و خلق دانش؛ انگیزه و نیت، طلب کردن و تفکر و استنباط، فرآیند ثبت و ذخیره سازی دانش؛ از بین بردن آفت ها، نگارش و کتابت و پالایش و ممیزی، فرآیند تسهیم و اشتراک گذاری دانش؛ دستور و واجب دینی و مشورت و در فرآیند چهارم فرآیند به کارگیری دانش؛ کاربردی بودن، تفکر و لازمه تعقل و خلاقیت می باشد.کلیدواژه ها
منابع اسلامی، مدیریت دانش، فرآیندهای مدیریت دانشمقالات مرتبط جدید
- هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در امور مالی: شناخت حوزه های تحقیقاتی
- رهبری سالم و ارتقای سلامت محیط کار، پیش نیازهای سلامت سازمانی
- کرونا منطقه گرایی چیست؟ تفاوت واکنش های منطقه ای به کووید-۱۹ در ایتالیا
- راهکارهای مهار کرونا توسط کشورهای موفق جهان
- تجارب مدیریت بحران در شرکت آب و فاضلاب استان قم در مواجهه با پاندمی کرونا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.