موانع و راهکارهای تسهیم دانش در سازمانها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی مدیریت دانش
  • کد COI اختصاصی: IKMC07_363
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 903
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لادن صیاف

کارشناس ارشدMBAدانشگاه پیام نور ، تهران ، ایران

سیده فروزان جواهری شلمانی

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی ، دانشگاه پیام نور ، تهران ، ایران

چکیده

با گسترش روزافزون اهمیت دانش، بی شک دانش سازمانی نیز بعنوان منبعی مهم و غیرقابل جایگزین در نظرگرفته میشود. امروزه بسیاری از سازمانها جهت مدیریت این منبع مهم ، با صرف منابع مالی و انرژی و زمانی سعی در به حداکثر رساندن این ارزش بالقوه سازمانی مینمایند. بنابراین ضروری است با شناخت موانع تسهیم دانش و راهکارهای تسهیل آن از هدر رفتن منابع مذکور در این زمینه جلوگیری شود.لذا آشنایی در خصوص چالشهای این تحقیقات پیشین آنرا در پنج بعد انسانی، فرهنگی، فناوری، ساختاری و راهبردهای رهبری بررسی کرده » موضوع، که ضروری به نظر می رسد. مقاله پیش رو تمرکز اصلی خود را بر روی موانع انسانی و ادراکات فردی که مانع ، « اند دستیابی به اشتراک گذاری دانش می شود، معطوف نموده است. بدیهی است با توجه به اینکه افراد ،دارای مجموعهای از اندیشه ها، افکار، مهارت ها و علوم کاربردی می باشند، باید به آنها بعنوان مخزن دانش سازمانی نگریسته و با آموزش ارتباط جمعی و ایجاد اعتماد به نفس غیر کاذب در آنها، سعی در به فعلیت رساندن این دانش بالقوهشود.موضوع کلیدی این مقاله درک نقش واقعی افراد در تسهیم دانش از طریق تقویت نقش افراد در این امر مهم میباشد.در این مقاله با مرور تحقیقات انجام شده و با توجه به مقاله های جدید در این زمینه یک دسته بندی کلی از موانع تسهیم دانش ارایه میشود و راهکارهایی برای برخورد با این چالشها بیان میشود و بطور مفصل تری به مانع فردی و ادراکات فردی و همچنین راهکارهای پیشنهادی برای تسهیل این مانع در برخورد با تسهیم دانش پرداخته و یک نتیجه گیری کلی ارایه می دهد.

کلیدواژه ها

تسهیم دانش. موانع تسهیم دانش ، موانع فردی تسهیم دانش، راهکارهای تسهیل موانع تسهیم دانش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.