طرح تحول فرهنگی و انگیزشی مدیریت دانش بر مبنای امتیاز در سازمان های پروژه محور

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی مدیریت دانش
  • کد COI اختصاصی: IKMC07_303
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 586
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید شهرام

کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی

محمد جمالی

کارشناسی ارشد MBA

داوود جنت

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع

محمدرضا گرامی

کارشناسی مهندسی فناوری اطلاعات IT

چکیده

پیادهسازی، اجرا و ارزیابی جهت بهبود مستمر چرخهی مدیریت دانش، در هر سازمانی مستلزم ایجاد و تقویت بعد فرهنگی و انگیزشی افراد سازمان است. در سازمانهای پروژه محور، یافتن نقاط مشترک پروژه ها در فرایندها، تخصص ها و اجزاء محصولات، کلید همکاری افراد در پروژه هاست که محوریت اشتراک پروژه ها نیز با بعد تخصصی آنهاست که به عنوان حوزه های دانشی شناخته می شود. باشگاه دانشکاران طرح اجرا شده ای برای تامین این هدف است. باشگاه دانشکاران، عنوان مجموعه ای از دانشکاران و محققان ست که در عین حال که به دنبال تحقق کامل و دقیق پروژه های خود در سازماناند، با انجام برنامه های باشگاه به لحاظ انگیزه فردی و غنای دانشی سازمانی مشارکت می کنند. در باشگاه به ازای هر سبد محصول، درخت فرآیند، تخصص و اجزاء ترسیم و از ترکیب آنها،بلوک های معنی دار دانش ایجاد میگردد و متناظر با هر سبد محصول، خبره ترین افراد هر تخصص موجود به عنوان هیات علمی انتخاب می شوند که مسئولیت رصد دائمی مشکلات پروژه ها، ارتباط آنها با بلوک های دانشی وپیشنهاد ابزار رفع مشکل و در اصل، رصد دائمی بلوک های دانشی و ارزیابی آن و پیشنهاد استفاده از ابزار برای ترمیم شکاف های دانشی وضع موجود تا مطلوب و غنی کردن منابع آن بلوک دانشی را برعهده دارند. سایر دانشکاران و محققان پروژه نیز متناسب با فعالیت های تعریف شده هیات علمی برای ایشان و مطابق منشور باشگاه، امتیاز کسب می کنند و سالیانه بر مبنای این امتیاز، ارتقاء پژوهشی می گیرند. این روش در شرکت صنایع الکترواپتیک صاایران، پیاده سازی گردیده است.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، باشگاه دانشکاران، تحول فرهنگی و انگیزشی، سازمان پروژه محور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.