کنترل آشوب نوسانات ولتاژ کوره های قوس الکتریک جریان مستقیم به دو روش خطی سازی فیدبک و فیدبک تاخیردار

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس مهندسی برق ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEE16_383
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1852
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد عبدوس

یاشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

احمدرضا ولی

دانشگاه صنعتی مالک اشتر

عبدالرضا شیخ الاسلامی

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

در این مقاله، به بررسی و کنترل آشوب نوسانات ولتاژ در کوره های قوس الکتریک جریان مستقیم پرداخته شده است. کوره های قوس الکتریک از عوامل مهم بروز اختلال در شبکه قدرت می باشند و شکل اختلال ایجاد شده در شبکه به دلیل آشوبی بودن نوسانات ولتاژ قوس الکتریک، غیر قابل پیش بینی است. در این مقاله، به منظور رفع این مشکل، دو روش کنترلی خطی سازی فیدبک و فیدبک تاخیردار پیشنهاد شده است. این کار به عنوان نگرش نو و متفاوت از آنچه تا به امروز در مبحث کوره های قوس الکتریک انجام شده است، می باشد. نتایج شبیه سازی نشان می دهند که کنترل کننده های طراحی با این دو روش، هر دو دارای عملکرد مطلوب بوده و رفتار آشوبی نوسانات ولتاژ در کوره های قوس الکتریک جریان مستقیم را بطور کامل بر طرف می نمایند؛ همچنین سیستم بطور مجانبی پایدار می گردد و پاسخ نیز از سرعت مناسبی برخوردار است. در مقایسه این دو روش، مزیت های هر کدام از این دو کنترل کننده عنوان شده است که می توان بنابر شرایط و محدودیت های کاری، یکی از این دو را بر دیگری ارجح دانست. همچنین در این مقاله تابع لیاپانوف لازم در روند خطی سازی فیدبک که از جمله مراحل بسیار دشوار طراحی است، ارائه شده است.

کلیدواژه ها

آشوب، خطی سازی فیدبک تاخیر دار، کوره قوس الکتریک جریان مستقیم، نواسانات ولتاژ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.