بررسی شاخصه های نجوم در معماری وتاثیر آن در مکان یابی رصدخانه ها با مطالعه نمونه موردیرصد خانه مراغه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی ومحیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARUES04_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2938
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میترا غرقی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد شاهرود

مهدی حقیقت بین

دکتر معماری و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

یکی از مهمترین پدیدههائی که توجه انسانهای نخستین را در زمینه شناخت جهان بهخود جلب کرد، نظم مربوط به گردش زمین، ماه و چگونگی طلوع و غروب خورشید و حرکت ستارگان بود. توالی شب و روز و پیدایش فصلهای مختلف و تجدید حیات گیاهان پس از فصل زمستان و فرارسیدن سال نو از روشنترین و در ضمن یکی از مهمترین پدیدەهای طبیعی بود که کمابیش همه ی انسانها و جوامع باستان آن را بهطور دقیق مورد ملاحظه و توجه قرار میداندن و به سبب آن که اطلاعات و دانش آنان از کهکشان و ستارگان اندک بود، بسیاری از رویدادها، پدیدهها و حوادث را به آنها نسبت میدادند.در این بین معماران نیز با ایده گرفتن از روابط نجومی موجود در آفرینش توانسته اند توسعه ای پایدار در طراحی خود به جای گذارند. در این مقاله بابررسی نمونه موردی رصد خانه مراغه به تاثیر عملکرد نجوم در طراحی ساختمان های رصد خانه می پردازیم

کلیدواژه ها

شاخصه های نجوم،معماری ،مکان یابی ،رصدخانه ها ،رصد خانه مراغه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.