مروری بر روش های اصلاح جاذب های بر پایه ی سلولز، جهت بهبود ظرفیت جذب فلزات سنگین

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHCONF02_561
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1451
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا شفیعی خامنه

مروری بر روش های اصلاح جاذب های بر پایه ی سلولز، جهت بهبود ظرفیت جذب فلزات سنگین

شاهین تفنگدارزاده

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی شبستر، ایران

چکیده

در دهه های اخیر، افزایش فعالیت های انسانی، کشاورزی و صنعتی در سراسر جهان به انتشار آلاینده های مختلف،مانند فلزات سمی سنگین، آنیون های معدنی، مواد آلی و میکروآلاینده ها به محیط های آبی را سبب شده است. حذف ایننوع از آلاینده ها برای کیفیت بهتر آب، در جهت فعالیت های مختلف یک موضوع ضروری است و فن آوری تصفیه قوی وسازگار با محیط زیست به این منظور مورد نیاز است. به خوبی شناخته شده است که مواد سلولزی را می توان از منابعمختلف طبیعی به دست آورد و نیز می توان به عنوان جاذب ارزان قیمت بکار برد. ظرفیت های جذب آنها برای یون هایفلزات سنگین و دیگر آلاینده های آبی، می تواند به طور قابل توجهی توسط تیمارهای شیمیایی تحت تأثیر قرار گیرد. بهطور کلی، سلولز اصلاح شده به طریق شیمیایی ظرفیت های جذب بالاتری را برای آلاینده های آبی مختلف نسبت به اشکالاصلاح نشده نشان داده است. مواد شیمیایی متعددی برای تغییرات سلولز استفاده شده است، که شامل اسیدهای معدنی وآلی، بازها، عوامل اکسید کننده، ترکیبات آلی و غیره می باشد. این مقاله، وضعیت فعلی پژوهش های انجام گرفته در مورداستفاده از اشکال مختلف سلولز (بصورت طبیعی و اشکال اصلاح شده) به عنوان جاذب و اثر بخشی آنها در حذف آلاینده-های مختلف در فاضلاب را بررسی میکند. در این بررسی، انواع مختلف جاذب های مبتنی بر سلولز استفاده شده برای ازبین بردن فلزات سنگین و ظرفیت های جذب آنها را تحت شرایط مختلف، همراه با بحث هایی در مورد پیشرفت های کلیدیدر آماده سازی و تهیه ی جاذب های مبتنی بر سلولز ارائه شده است. با بررسی نشریات موجود مشخص شد که اصلاحجاذب های مبتنی بر سلولز، پتانسیل خوبی برای حذف فلزات سنگین مختلف آبی نشان داده اند.

کلیدواژه ها

تصفیه آب؛ سلولز؛ نانوسلولز؛ میکروسلولز؛ اصلاح سطح؛ فلزات سنگین؛ فسفات؛ نیترات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.