اندازه گیری و تعیین مقدار سولفات درنمک خوراکی با دستگاه کروماتوگرافی یونی (IC)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHCONF02_422
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1457
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداحمد حیدریه

دانشگاه علوم پزشکی سمنان آزمایشگاه کنترل غذا و دارو سمنان

فاطمه میرحاج

دانشگاه علوم پزشکی سمنان آزمایشگاه کنترل غذا و دارو سمنان

محمدکاظم زینعلی

دانشگاه علوم پزشکی سمنان معاونت غذا ودارو سمنان

سپیده اشهد

دانشگاه علوم پزشکی سمنان آزمایشگاه کنترل غذا و دارو سمنان

چکیده

این که نمک در صنایع غذایی خالص باشد، خیلی مهم است. کلرید سدیم به عنوان مهمترین ماده الکترولیت در مایع بینسلولی بدن انسان عمل می کند و در پلاسما، لنف ، مایع بین سلولی عرق و مایع مغزی نخاعی وجود دارد. نمک چه بهصورت استخراج شده از معادن سنگ نمک و چه به صورت استخراج شده از آب دریا دارای ناخالصی های فراوان است.عمده ترین ناخالصی های نمک سولفات کلسیم یا گچ است که به دلیل سفید بودن آن قابل تشخیص از نمک نیست.متخصصین بهداشت و سلامت مصرف متوسط 5 گرم نمک در روز را برای هر نفر توصیه می کنند، یکی از علت های مصرفبالای نمک در کشور ما در بین خانواده ها و صنایع غذایی، همگانی نشدن مصرف نمک تصفیه شده تبلور مجدد است، زیرانمک های موجود در بازار اغلب غیرتصفیه و دارای ناخالصی های فراوان هستند که این ناخالصی ها عمدتا باعث پنهان کردنشوری نمک می شوند.اصطلاح کروماتوگرافی یک نام عمومی برای محدوده وسیعی از فرآیندهای جداسازی فیزیکوشیمیایی می باشد که درآن،اجزای جداشونده، بین فازساکن ومتحرک توزیع شده اند. طبقه بندی انواع مختلف کروماتوگرافی بستگی به وضعیت این دوفاز دارد. کروماتوگرافی یونی، زیر مجموعه ای ازکروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) است که با بکارگیریآشکارسازهایی از نوع هدایت سنجی، ولت آمپرومتری، مرئی، ماورای بنفش و ستون های تبادل یونی، امکان جداسازیسریع گونه های یونی را امکان پذیر می سازد.

کلیدواژه ها

کروماتوگرافی یونی، سولفات، کلرید سدیم، ناخالصی های نمک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.