بررسی سامانه هیبریدی بچ متوالی و انعقاد الکتریکی جهت تصفیه پساب های با TDS بالا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHCONF02_361
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 723
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریا بگری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی بیوتکنولوژی، پژوهشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران

رسول خلیل زاده

دانشیار گروه مهندسی بیوشیمی، پژوهشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران

داریوش عربیان

استادیار گروه مهندسی بیوشیمی، مجتمع دانشگاهی علوم کاربردی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، اصفهان، ایران

چکیده

فرآیند تولید الکل از ملاس سبب ایجاد حجم زیادی از فاضلاب می شود که به دلیل بار آلی و کدورت زیاد منجر بهمشکلات زیست محیطی فراوانی می شود. هدف از تصفیه پساب، جداسازی کل مواد جامد محلول TDS و اکسیژن موردنیازشیمیایی COD ، تولید پساب قابل تخلیه به محیط و نیز استفاده مجدد از پساب و بهینه سازی فرآیند انعقاد الکتریکیاست. در این تحقیق از روش هیبریدی انعقاد الکتریکی EC و راکتور بچ متوالی SBR جهات بالا بردن میزان حذفآلودگی ها استفاده شد. انعقاد الکتریکی یک فرآیند مرسوم برای انعقاد آلودگی، مواد آلی و یون های فلزی از فاضلاب است.به منظور بهینه سازی پس از یافتن عوامل مؤثر مانند جریان، ولتاژ، زمان، دانسیته جریان، نوع الکترود، سطح الکترود، فاصلهبین الکترودها از نرم افزار Desing expert روش پاسخ سطح استفاده شد. فرآیند راکتور بچ متوالی SBR یک روش لجنفعال پر و خالی شونده برای تصفیه فاضلاب می باشد. برای هدف فوق دو آزمایش با استفاده از فاضلاب کارخانه الکل سازیمورد بررسی قرار گرفت، ابتدا روش انعقاد الکتریکی با الکترود آهن، دانسیته جریان بین 40 تا 80 آمپر بر متر مربع، زمانفرآیند 30 تا 60 دقیقه، تعداد الکترود یک جفت و فاصله بین الکترودها یک سانتیمتر، محدوده بهینه ایی است کاه میزانبازدهی حذف آن 83/4% و تلفیق با روش SBR به 95.8 % افزایش یافت.

کلیدواژه ها

پساب کارخانه الکل، راکتور متوالی منقطع، (SBR)، انعقاد الکتریکی، کل مواد جامد محلول (TDS)، اکسیژن موردنیاز شیمیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.