مدلسازی حلالیت ۵،۲ -دی متیل هگزان و ۳-متیل پنتان در(CO(2 فوق بحرانی بر پایه معادله پنگ رابینسون با روشهای بهینه سازی توسط الگوریتم ژنتیک و سیستم فازی-عصبی بهینه شده با الگوریتم ژنتیک

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHCONF02_164
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4258
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید حسن پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه تهران

سیدمرتضی بنی هاشمی

دانشجوی دکتری مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

در این کار به ارائه ی مدلی با استفاده از قوانین اختلاط ساده ی واندروالس و بر پایه ی مدلسازی با معادله ی حالت پنگرابینسون برای پیش بینی حلالیت 2،5 -دی متیل هگزان و نیز 3-متیل پنتان در دیاکسید کربن فوق بحرانی پرداخته شدهاست. در این کار از دو روش برای بهبود مدلسازی استفاده شده است که در روش اول، تنها ضرایب برهمکنش دوتایی بیناجزای هر یک از این مخلوط های دوتایی توسط الگوریتم ژنتیک بهینه شدند و در نتیجه این کار باعث شده است که مدلبدست آمده نسبت به حالتی که تنها از قوانین اختلاط واندروالس و بدون در نظر گرفتن ضرایب برهمکنش استفاده می شدهاست، دقت بالاتری داشته باشد. در نهایت با بهینه کردن ضرایب برهمکنش توسط الگوریتم ژنتیک و سپس یافتن پارامترهایمورد استفاده در معادلهی پنگ رابینسون ، استفاده از شرایط دمایی و فشاری مسئله و خواص هر ماده، ورودی های مورد نظرآن (مشابه ورودی های مورد نظر توسط مدل پنگ رابینسون در پیش بینی میزان حلالیت) برای استفاده از سیستم فازی-عصبی (ANFIS) که توابع تعلق آن با الگوریتم ژنتیک بهینه شده بود، مورد استفاده قرار گرفت و مدلی بهینه برای یافتنحلالیت این آلکان ها در دی اکسید کربن فوق بحرانی بدست آمد. در این کار از 166 داده حلالیت در دما و فشارهای مختلفکه 117 داده آن مربوط به 2،5 - دی متیل هگزان و بقیه مربوط به 3- متیل پنتان بوده، استفاده شده است که 133 داده یدما پایین آن در مدلسازی استفاده شده است. برای تست کردن مدل بدست آمده، حلالیت 33 داده دیگر که در دمای بالابوده است برای پیش بینی حلالیت این آلکان ها در دی اکسید کربن مورد تحقیق قرار گرفت که نتایج بدست آمده نشانگرهمخوانی بهتر مدل استفاده شده با روش بهینه سازی با انفیس می باشد که توابع تعلق آن با ژنتیک الگوریتم بهینه شده است.

کلیدواژه ها

میزان حلالیت، انفیس، ژنتیک الگوریتم، معادله حالت پنگ رابینسون، سیال فوق بحرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.