نقش بازدارنده ها در جلوگیری از تشکیل هیدرات گازی در خطوط انتقال به کمک مدلسازی ترمودینامیکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHCONF02_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 760
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد اصفهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی صنایع گاز، دانشگاه آزاد قوچان

علی سهرابی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی صنایع گاز، دانشگاه آزاد قوچان

چکیده

وجود مناطق سردسیر در خطوط لوله گاز ایران و وجود لاجرم آب همراهگاز باعث بروز پدیده تشکیل هیدراتهای گازی در این خطوط شده کهمنجر به وقوع مشکلات اساسی از نظر مالی و عملیاتی در سیستم می باشد.به همین دلیل محقق در این پژوهش به شبیه سازی شرایط تشکیل در یکشرایط جریانی و ترمودینامیکی خاص و نهایتاً ارائه بهترین راهکاربرای این موضوع پرداخته است. برای مدل سازی ترمودینامیکی در شرایطدمایی و فشاری از رابطه واندروالس و پلاتیو استفاده شد و کد نویسیکامپیوتری با استفاده از برنامه متلب انجام گرفت. همچنین برایاستفاده از خصوصیات فیزیکی از قبیل دمای بحرانی، فشار بحرانی،ضریب بی مرکزی و دمای نقاط چهارگانه اجزای تشکیل دهنده هیدرات ازنتایج مطالعه گرین و پری در سال 2007 استفاده گردید. نتایج اینمطالعه حاکی از آن است که افزایش غلظت ماده بازدارنده در سیستم دردمای مشخص، تشکیل هیدرات را به تأخیر می اندازد. همچنین افزایش دمامی تواند تأثیر حلال ها را به مراتب بیشتر کند. پس دو پارامتر دماهایمحیطی در فصل گرما و یا استفاده از گرم کن برای خطوط لوله می توانددر نقاط حساس وقوع خطر را به کمینه کاهش دهد؛ و در نهایت، مدلاستفاده شده در این طرح که همراه با تغییراتی در متغیرها بوده استبه خوبی توانسته پاسخگوی نیازها بوده و در عین حال با مختصر تغییرقابلیت استفاده برای موارد مشابه دیگر را دارد.

کلیدواژه ها

خطوط لوله گاز، هیدرات گاز، رابطه واندروالس و پلاتیو، متلب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.