بررسی ساختار و روش های سنتز نانو لوله های کربنی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHCONF02_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4040
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد قادری دهکردی

کارشناس ارشد مهندسی اکتشاف نفت دانشگاه آزاد الیگودرز

چکیده

امروزه تحقیقات درزمینه نانولوله های کربنی به طورگستردهای درحال انجام است وبه دلیل دارا بودن ویژگی هایمنحصر به فرد بسیار مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. نانو لوله ها به دو دسته نانو لوله های تک دیواره و چند دیوارهتقسیم بندی می شوند. آزمایش ها نشان داده اند که قدرت کششی این مواد بیش از 40 برابر فولاد مرغوب و درجه یکاست. واین مواد دارای خواص متعددی از قبیل خواص الکتریکی، نشر میدانی (FED) و دارای ساختار یک بعدی و درونتهی می باشند. ازمهمترین ویژگی که در تعیین خصوصیات نانولوله ها نقش بازی می کند، با عنوان Chirality یا پیچششناخته می شود. موضوع این مقاله بررسی روش های تولید نانو لوله های کربنی بوده و از میان روش های سنتز این مواد،روش های تبخیر یا سایش لیزری ، قوس الکتریکی CVD ، رسوب دهی شیمیایی بخار به کمک حرارت و پلاسما برایتولید نانو لوله های کربنی دارای اهمیت بسیاری می باشند. در این مقاله با تحقیقات میدانی و کاربردی به مطالعه انواع روشهای سنتز نانو لوله های کربنی پرداخته و هدف اصلی ، بررسی و کاربرد خواص و روش های سنتز نانو لوله های کربنی وبیان عیوب و مزایای این روش ها می باشد و در پایان در خصوص خالص سازی نانولوله های کربنی مطالبی ارایه شده است.

کلیدواژه ها

نانولوله های کربنی ، قوس الکتریکی ،تبخیر لیزری، رسوب دهی شیمیایی ،خالص سازی نانولوله ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.