مدل مسئولیت مدنی دولت در جبران خسارات و کمک به دیگران (مطالعه میدانی و مدل تحلیلی و کاربردی قاعده پرداخت از بیت المال)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت و اولین کنفرانس کارآفرینی و نوآوری های باز
- کد COI اختصاصی: MOCONF04_295
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 719
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران
چکیده
بیت المال خزانه دولت اسلامی است و قواعد فهقی حقوقی، مدیریتی واقتصادی بر بیت المال حاکم است قاعده پرداخت از بیت المال یکی از این قواعد است روش این پژوهش تحلیل مفاد این قاعده براساس اجتهاد اسلامی اعتبارسنجی مستنات و تطبیق مصادیق با فقه و حقوق در حوزه اقتصاد است تکمیل قلمرو قاعده معتبر پرداخت از بیت المال برای رسید ن به شاخصه های مفهمی و کاربردی مدل اجرایی مسئولیت پرداخت دولت مدنظ است و با مقایسه قواعد فقه باقانون اساسی روی قضایی و مواد قانونی و باتحلیل مفاد قاعده را با برخی از قواعد دیگر ضمانات در اقتصاد اسلامی بررسی می نماید تا مدل مفهومی و کاربردی قاعده در حالت کلیو با فرق حالت عدی و غیر عادی را ترسیم نماید. دولت در اسلام حق تصاحب ثروتهای رادر قلمرو غنایم، فی ء ، زکوات، صدقات، اخماس، اموال مجهول المالک، ، ارث بدون وارث و.. دارد و وظیفه پرداخت نیز در مواردی دارد. برخی از هزینه های بیت المال در حوزه هزینه آزادسازی اسراء نگهداری زندانیان، مستمری فقرا، مهریه پناهندگان به کفار، حقوق قضاوت و کارکنان دولت، خطای قضات و مدیران، دیات مقتول در ازدحام و دیون معسر و مفلس است. براساس نتایج خروجی از مدل مفهومی و کاربردی دولت اسلامی مسئولیت پرداخت از بیت المال را لااقل در سه حوزه جبران ناکارامدی کارگزاران دولتی تعاون در امور حسبیه و حمایت از زیان دیده و فقرا را عهده دارست.کلیدواژه ها
مدیریت دولتی، مصارف بین الملل، قواعد، فقه، مدل اقتصاد کلانمقالات مرتبط جدید
- بررسی و شناسایی ارتباط یادگیری سازمانی با عملکرد شرکت با نقش میانجی خلاقیت و مدیریت کیفیت جامع
- بررسی تاثیر تردید حرفه ای و ویژگیهای شخصیتی بر کیفیت گزارش حسابرسی
- بررسی تاثیر اشتیاق کارآفرینانه بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی با نقش میانجی رهبری کارآفرین (مورد مطالعه: صنایع نساجی هالل ایران)
- تاثیر انعطاف پذیری کارکنان بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی
- تاثیر همدلی سازمانی بر مشارکت کارکنان با نقش میانجی جو سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.