مبانی نظری حاکمیت شرکتی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت و اولین کنفرانس کارآفرینی و نوآوری های باز
  • کد COI اختصاصی: MOCONF04_241
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1616
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صمد صداقتی

کارشناسی رسمی دادگستری و مدرس دانشگاه

چکیده

حاکمیت شرکتی Corporate Governance مجموعه ای از نظامها فرآیندهای و ساختارهایی است که با استفااده از ساز و کارهای درون سازمانی و نیز ساز و کارهای برون سازمانی در پی کسب اطمینان از رعایت حقوق ذینفعان ، پاسخگویی ، شفافی و عدالت در واحد تجاری است یکی از مهمترین محورهای استقرار حاکمیت شرکتی مناسب در هر بنگاه اقتصادی، ایجاد و استقرار سیستم مدیریت ریسک است رعایت خط مشی ها، الزامات قانونی وقواعد کسب و کار ز جنبه اهای مشترک مورد بررسی در هر دو نظام محسوب می گردد. ضرورت حاکمیت شرکتی ناشی از تضاد منفاع مشارکت کنندگان ذینفعان در ساختار شرکتی است تضاد منافع که از آن به عنوان مساله نمایندگی تعبیر می شود خود ناشی از دو علت عمده است: اول اینکه هر یک از مشارکت کنندگان ، اهداف و ترجیحات متفاوتی دارند و دیگر اینکه هر کدام اطلاعات کاملی در مورد اقدامات، دانش و ترجیات دیگری ندارند. بدیهی است این تفکیک، با فرض نبود ساز کارهای موثر اجرایی حاکمیت شرکت باعث ایجاد زمینه جهت اقدام مدیران در راستای منافع خود و نه منافع سهامداران خواهد شد.

کلیدواژه ها

راهبری شرکتی،ساختار حاکمیت شرکتی، پاردایم حاکمیت شرکتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.