بررسی کیفی آب رودخانه بهمنشیر با استفاده از شاخص WQI

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
  • کد COI اختصاصی: ABYARI12_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 814
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدزمان موسوی

کارشناس رشد آبیاری و زهکشی و مدیر اداره آب و فاضلاب اروندکنار آبادان

سمیه رحیمی خشوئی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری وزهکشی دانشگاه صنعتی اصفهان

سیدسعید اسلامیان

دانشیار گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی

سیدفرهاد موسوی

استاد وابسته دانشکده مهندسی عمران،دانشگاه سمنان

چکیده

رودخانه بهمنشیر واقع شده در جنوب غربی ایران و در استان خوزستان، مهمترین منبع تامین آب شرب و کشاورزی منطقه خرمشهر و آبادان می باشد. این رودخانه از انشعابات رودخانه کارون بوده و با طی مسافتی حدود 80 ‏کیلومتر علاوه بر تامین آب، زمین های زراعی و نخیلات خرمای شهرستان های خرمشهر و آبادان را آبیاری می کند. برای محاسبه شاخص کیفی و طبقه بندی کیفیت آب این رودخانه، پنج ایستگاه خرمشهر، ایستگاه 11 ‏آبادان، آبفار روستایی خرخره، پل ثامن و طره بخاخ بهمنشیر انتخاب شده و برای مدت یکسال به صورت ماهانه از فروردین ماه تا اسفندماه 1389 ‏پارامترهای TDS ، BOD، EC،PH،DO، کل فسفات، سولفات، نیترت، کلرید، کلسیم، پتاسیم، سدیم، منیزیم، آهن، روی، کادمیم، سرب، منگنز، دما، کدورت، و کلیفرم در این نمونه ها اندازه گیری شد. با استفاده از نظام شاخص کیفیت آب بنیاد ملی بهدشت آمریکا (WQI). شاخص کیفیت سالانه و فصلی برای هر ایستگاه مشخص و این یستگاه ها طبقه بندی گردید. طبق نتایج به دست آمده، دامنه شاخص کیفیت سالانه در ایستگاه های مختلف در محدوده 665 ‏تا 702 ‏متغیر بوده و بیشترین مقدار شاخص کیفیت مربوط به ایستگاه خرمشهر و کمترین آن مربوط به ایستگاه پمپاژ طره بخاخ می باشد. با توجه به مقادیر سالانه شاخص، ایستگاه های مورد مطالعه در گروه قابل استفاده برای مصارف خانگی، کشاورزی و صنعتی با تمهیدات جدی قرار گرفتند. علت اصلی کاهش کیفیت آب رودخانه بهمنشیر، مدیریت ضعیف زیست محیطی در طول رودخانه است.

کلیدواژه ها

کیفیت آب، رودخانه بهمنشیر، شاخص کیفی آب، بنیاد ملی بهداشت آمریکا، آبادان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.