اثر ادوات مختلف خاک ورزی بر میزان آب مصرفی خاک غالب شالیزار در استان گیلان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
  • کد COI اختصاصی: ABYARI12_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 801
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم مرزی نوحدانی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

بهروز مصطفی زاده فرد

استاد،گروه مهندسی آب ،دانشکده کشاورزی،دانشگاه صنعتی اصفهان

سیدفرهاد موسوی

استاد وابسته، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان

محمدرضا یزدانی

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور، رشت

چکیده

روش معمول پادلینگ (گل خرابی) استفاده از خاک همزن مرسوم تیلری می باشد که به مدت زمان زیادی برای اجرای عملیات خاک ورزی نیاز دارد. در این پژوهش، اثر ادوات مختلف نحاک ورزی بر میزان آب معرفی خاک یک شالیزار بررسی شد. فاکتورهای فاز آزمایشگاهی شامل ادوات خاک ورزی (T1 ‏: خاک همزن مرسوم تیلری، T2 ‏: خاک همزن دوار تیلری، T3 ‏: پادلر مخروطی تیلری و T4: رتیواتور تراکتوری)، دفعات ‏پادلینگ (P1 ‏: یک بار پادلینگ، P2 ‏: دو بار پادلینگ، P3 ‏: سه بار پادلینگ و P4 ‏: چهار بار پادلینگ) و مدیریت آبیاری (W1: حالت غرقاب دائم، W2: آبیاری پس از مشاهده ‏ترک مویین (به عرض سه میلی متر)، W3: آبیاری پس از مشاهده ‏ترک به عرض یک سانتی متر و W4: آبیاری پس از مشاهده ترک به عرض سه سانتی متر) مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اثر ادوات خاک ورزی بر میزان آب تخلیه شد.(در مرحله خشک) در سطح آماری5% ‏` معنی دار بود. پادلر مخروطی تیلری با بیشترین میزان رطوبت اولیه خاک، بیشترین میزان آب تخلیه شد. و رتیواتور تراکتوری با کمترین میزان رطوبت خاک کمترین میزان آب تخلیه شده ‏را دارا بود. با افزایش رطوبت خاک از یک تا سه بار پادلینگ میزان آب تخلیه شده ‏افزایش یافت. بیشترین و کمترین میزان آب تخلیه شده ‏مربوط به پادلر مخروطی تیلری با سه بار پادلینگ و رتیواتور تراکتوری با چهار بار پادلینگ بود. در مقایسه چهار بار پادلینگ ادوات خاک همزن مرسوم تیلری، خاک همزن دوار تیلری و پادلر مخروطی تیلری، خاک همزن مرسوم تیلری آب بیشتری را از دست داد که گواه این مطلب است که دو دستگاه جدید آماده سازی زمین شالیزار (خاک همزن دوار تیلری و پادلر مخروطی تیلری) باعث افزایش نگهداری رطوبت خاک شدند و باعث صرفه جویی در میزان آب مصرفی در زمان آماده ‏سازی شدند. همچنین بیشترین میزان آب مصرفی (در مرحله تر) مربوط به پادلر مخروطی تیلری و کمترین مقدار مربوط به خاک همزن مرسوم تیلری بود.

کلیدواژه ها

ادوات خاک ورزی، اراضی شالیزاری، خاک همزن دوار تیلری، پادلر مخروطی تیلری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.