بررسی سختی و نشست بستر ماسه ای مسطح شده،شامل پاکت نرم،تحت پی مدل نواری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در مهندسی عمران معماری شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD01_164
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 625
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول افشون

کارشناس ارشد ژئوتکنیک،دانشگاه صنعتی اصفهان

شیوا حیدری

دانشجوی کارشناسی عمران،دانشگاه علمی کاربردی میبد

سید مهدی ابطحی

دانشیار دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

در صورتی که پی بر روی یک خاک ضعیف قرار گیرد، ما که نظری به باروری کافی برای تحمل بارهای وارده را نداشته و دچار نشست هایی اضافی شود این مسئله می تواند باعث ایجاد آسیب سازه ای و مشکل در عملکرد صحیح پی گردد. راه حل های گوناگون از جمله استفاده از ژئوسنتتیک ها برای مسلح کردن خاک زیر پی مطرح است. ژئوسنتتیک ها با انتقال بار پی به لایه های عمیق تر خاک، باعث گسترش بهتر فشار در خاک ضعیف می شوند که نتیجه آن افزایش ظرفیت باربری و سختی خاک و کاهش نشست پی خواهد شد. در کنار توجه کمی به خاک های شده است که در آنها تحقیقات محلی در شرایط سطحی منجر به وجودآمدن پاکت های نرم یا حفره در خاک گردیده است. از جمله عوامل بوجود آمدن چنین شرایطی، فعالیت های طبیعی دست کاری شده بشر می باشد. اندازه و موقعیت پاکت نرم می تواند خیلی وسیع باشد و وجود پاکت نرم می تواند باعث خطر زیاد و جابه جایی های غیرقابل تحمل زمین شود، هدف از این تحقیق بررسی نشست و سختی به سر ماسه ای شامل پاکت نرم، تحت پی مدل نواری پس از تسلیح می باشد. در این تحقیق ابتدا آزمایش ها روی پی مدل واقع در بستر ماسه ای بدون پاکت نرم و تسلیح، در حالت دوم در روی بستر ماسه ای شامل پاکت نرم و بدون تسلیح و در حالت سوم روی بستر ماسه ای شامل پاکت و نرم و تسلیح مورد بررسی قرار گرفت. ظرفیت باربری، سختی و نشست به دست آمده در حالت اول با ظرفیت باربری، سختی نشست به دست آمده در حالت دیگر مقایسه گردید. همچنین موقعیت پاکت نرم از کف پی و ابعاد پاکت نرم نیز مورد بررسی قرار گرفت و در حالت سوم بهینه پارامترهای تسلیح به منظور رسیدن به ظرفیت باربری پیشینه و کاهش نشست بستر ماسه ای مورد بررسی واقع شدند.جهت ارزیابی مناسب نتایج آزمایش ها افزایش ظرفیت باربری خاک مسلح به خاک غیرمسلح به صورت ضعیف بودن بعد نسبت ظرفیت باربری (BCR) تاثیر تسلیح در کاهش نشست پی به شکل ضریب کاهش نشست (SRF) و افزایش سطحی خاک به شکل ضریب بهبود سختی (SIF) مورد ارزیابی قرار گرفت.

کلیدواژه ها

ظرفیت باربری،سختی،نشست،بستر مسطح،پاکت نرم،فوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.