نحوه اجرای سدهای بتن غلطکی و بررسی مواد پلیمری در بهبود عملکرد آن ها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در مهندسی عمران معماری شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD01_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1885
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمد فرنام

دانشجوی دکتری مهندسی عمران،سازه ،دانشگاه بوعلی سینا،همدان

علی نوری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-سازه های هیدرولیکی،دانشگاه آیت الله اعظمی بروجردی،بروجرد

چکیده

بتن متراکم شده غلطکی (RCC) بتنی با اسلامپ صفر می باشد که شامل سنگ دانه هایی با دانه بندی متراکم، ماسه، مصالح سیمانی یا آب است.بتن غلطکی در اجرای سازه های حجیم مانند: سدها، شالوده های بزرگ و ...کاربرد دارد. در این موضوع علاوه بر بررسی روند اجرای سدهای بتنی متراکم شده غلطکی محاسن این سدها و بهبود عملکرد فیزیکی آنها صورت استفاده از مواد پلیمری نظیر ژئوممبرین مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. در این راستا از اطلاعات اجرای سد بتن متراکم شده غلطکی (زیردان) در استان سیستان و بلوچستان واقع در 60 کیلومتری چابهار استفاده شده است. بررسی ها نشان می دهد که از مزایای بهره گیری ژئوممبرین در سد های بتن متراکم شده غلطکی،پیوستگی و یکپارچگی سیستم، حذف یا کاهش فشار آب منفذی، استفاده از سیمان کمتر در طرح اختلاط بتن، کاهش پتانسیل ترک خوردگی، کاهش زمان عمل آوری بتوان، عدم نیاز به مواد آب بند و کاهش هزینه احداث سد می باشد.

کلیدواژه ها

سدهای بتن متراکم شده غلطکی،ژئوممبرین ،نشت آب در بتن،اجرای سدهای بتن متراکم شده غلطکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.