یافتن پیش نشانگر میان مدت زلزله با استفاده از روش PCA

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ژئوفیزیک
  • کد COI اختصاصی: GCI12_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1790
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدخلیل متقی

مرکز تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان

رضا خباز غازیان

مرکز تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان

چکیده

نگاه کرد ن به نحوه پراکندگی زلزله ها در زمان و مکان نمی تواند نظمی را در آ نها نشان دهد چرا که زلزله پدیده ای غیرخطی است. ولی غیرخطی بودن به معنی کاتور های (راندوم) بودن زلزله نیست. رو شهای پی شبینی میان مدت بر اساس یافتن رفتارهای منظم در پراکندگی زمان -مکان زلزله ها کار می کنند. روش آنالیز مؤلف ههای اساسی (PCA) روشی است که اخیرا جهت مطالعه رفتارهای منظم در پراکندگی مکان ‐زمان بکار برده شده و پتانسیل بکارگیری در پیش بینی میان مدت زلزله را دارد . این روش داده های ورودی را بر اساس همبستگی بین داد ه ها در فضای ویژه مقادیر، از هم تجزیه کرده و شرایطی برای دیدن جزئیاتی که احتمالا در انبوه اطلاعات گمشده اند را فراهم می کند. در این مقاله، داده های لرزه ای سیستم گسلی ایران مرکزی را با استفاده از روش آنالیز مولفه های اساسی مورد بررسی قرار میگیرد و ویژه مقادیر کوچک به عنوان پیش نشانگر میا نمدت زلزله معرفی می شود.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.