جایگاه هوش اخلاقی در مدیریت اسلامی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنگره ملی توانمندسازی جامعه در حوزه علوم اجتماعی روانشناسی و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: PECONF01_035
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 667
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
دکتری مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
چکیده
امروزه سازمان ها به طور فزاینده ای خود را درگیر مسأله ای می بینند که آن را معمای اخلاقی می نامند یعنی اوضاع و شرایطی که باید یکبار دیگرکارهای خلاف و کارهای درست را تعریف کرد. در چنین شرایطی مدیر باید از نظر اخلاقی جوی سالم برای کارکنان در سازمان به وجود بیاوردتا آنان بتوانند با تمام توان و بهره وری هرچه بیشتر کار کنند.این امر نیارمند وجود یک مدیر، با هوش اخلاقی بالا است.مدیرانی که از هوش اخلاقیبالایی برخوردار هستند،اعمال آنها پیوسته با ارزش ها و عقایدشان هماهنگ است، عملکرد بالایی دارند و همیشه کارها را با اصول اخلاقی پیوندمی زنند. هوش اخلاقی توانایی درک درست از نادرست، داشتن اعتقادات اخلاقی قوی و عمل به آنها است. هوش اخلاقی مرز بین نوعدوستی وخودپرستی را توصیف می کند و توجه به هوش اخلاقی یک ایده آسمانی است که الهام بخش رفتارهای افراد است.در مدیریت اسلامی، مدیر بهعنوان الگو و اسوه مطرح است و بر همین مبنا نیز باید رفتار خود را تنظیم نماید. وظیفه مدیر، در مدیریت اسلامی تنها افزایش تولید نیست و توجهبه انسان به و تعالی وی در اولویت بالاتری از تولید قراردارد. در این مقاله مفهوم هوش اخلاقی، اصول هوش اخلاقی، ،آموزش هوش اخلاقی بهمدیران ، مؤلفه های هوش اخلاقی از دیدگاه قرآن کریم مورد بررسی قرار می گیردکلیدواژه ها
هوش اخلاقی، اصول هوش اخلاقی، اخلاق اسلامی، مدیریت اسلامیمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.