مقایسه تطبیقی رقابت پذیری مقاصد گردشگری سرعین (ایران) و ارزروم (ترکیه)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پاک
  • کد COI اختصاصی: NTGCE02_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 864
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن افراخته

استاد گروه برنامه ریزی جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه خوارزمی تهران

ابراهیم آرامی شام اسبی

دانشجوی دوره دکتری برنامه ریزی آمایش کیفیت محیطی مناطق روستایی دانشگاه خوارزمی

غلام دولتی

دانشجوی دوره دکتری برنامه ریزی آمایش کیفیت محیطی مناطق روستایی دانشگاه خوارزمی

چکیده

گردشگری یکی از عمده ترین نیروهای شکل دهنده به جهان امروز و یکی از مهمترین و پویاترین فعالیت های جهان است، که توسعه آن در شهرها در گرو بررسی و شناخت مطلوب جنبه های مختلف شهر از جمله عوامل محیطی- اجتماعی- زیرساختی- اقتصادی و نهادی سازمانی شهر می باشد. هدف این پژوهش مطالعه مقایسه تطبیقی رقابت پذیری مقاصد گردشگری سرعین و ارزوم و شناسایی نقاط ضعف و قوت هردو شهر با تأکید بر نکات برجسته آنهاست. شناسایی مؤلفه های مؤثر بر بهبود عوامل گردشگری در شهر سرعین با استفاده از عوامل مؤثر بر گردشگری مورد ارزیابی قرار داده و مدل نظری ارائه شده در این زمینه بر اساس چارچوب دیدگاه تحقیقات تجربی و با توجه به میزان امتیازات خبرگان در حیطه گردشگری هر دو شهر بنا شده است. بر اساس سنجه های سطرهای آخر تعداد 54 سوال در قالب پرسشنامه تدوین و عوامل مؤثر در گردشگری بر اساس طیف پنج گزینه ای لیکرت توسط خبرگان ساکن مورد ارزیابی قرار گرفته است. اطلاعات استخراج شده از پرسشنامه با روش محاسبه میانگین وزنی شاخص مشخص شد. بر اساس نتایج بدست آمده از تحلیل، فرضیه تحقیق مبنی بر مطلوب تر بودن عوامل تأثیرگذار در گردشگری در شهر ارزوم تأیید شد و میانگین امتیازات بدست آمده برای هر دو شهر به عامل محیطی در سرعین 44.28 و آرزوم 54.9 عامل نهادی سازمانی برای سرعین 49.1 و 69.2 و عامل اقتصادی در شهر سرعین 51.8 و ارزوم 69.9 و عامل اجتماعی در شهر سرعین 54.9 و ارزوم 59.3 و عامل زیر ساختی در شهر سرعین 75.4 و ارزوم 109.8 میزان تفاوت امتیازات خبرگان به عوامل تأثیرگذار در گردشگری دو شهر را آشکار ساخت.

کلیدواژه ها

گردشگری، سرعین، ارزوم، رقابت پذیری، مقایسه تطبیقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.