تحلیل و بررسی آزمایشگاهی عملیات انتقال و مغروقسازی پایه های کیسونی پل خلیج فارس

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفدهمین همایش صنایع دریایی
  • کد COI اختصاصی: NSMI17_194
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 691
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین رزاقیان

قطب علمی هیدرودینامیک و دینامیک متحرک های دریایی دانشگاه صنعتی شریف

محمدرضا فتحی کازرونی

قطب علمی هیدرودینامیک و دینامیک متحرک های دریایی دانشگاه صنعتی شریف

جعفر رشیدی

قطب علمی هیدرودینامیک و دینامیک متحرک های دریایی دانشگاه صنعتی شریف

محمدسعید سیف

علمی هیدرودینامیک و دینامیک متحرک های دریایی دانشگاه صنعتی شریف

مرتضی اسکندری

دانشکده مهندسی عمران،دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

بررسی عملیات شناورسازی، حمل، اثرات جریان در مغروق سازی و نصب سازههای حجیم از قبیل پایه های پل ها از جمله مسائل بسیار پیچیده در حوزه فراساحل می باشد. برخی از نیروها مانند نیروی ضربه و شکست امواج دارای ماهیت غیر خطی بوده که رفتار غیر خطی در سازه را منجر میشوند. روابط و تئوریهای موجود جهت پیش بینی رفتار سازههای فراساحلی تا حد عمده ای رفتار خطی سازه را پوشش میدهند و دارای ساده سازی های گوناگون هستند لیکن نتایج حاصل از آنها قابل اعتماد نخواهد بود. به منظور مدلسازی کامل اندرکنش سازه و سیال و تخمین دقیق تر نیروهای وارد بر سازه، از تستهای آزمایشگاهی استفاده می شود که در آن شرایطی مانند ضربه موج، خیس شدن عرشه و ... قابل مشاهده و رفتار سازه تحت اثر این شرایط قابل اندازگیری است. در این مقاله به منظور بررسی رفتار کیسون های پایه های پل خلیج فارس در زمان حمل، انتقال و مغروق سازی، مدل آزمایشگاهی برجها و کیسون با توجه به معیار مدلسازی آزمایشگاهی فرود ساخته و تحت اثر سرعت جریانهای مختلف و در شرایط آب آرام و امواج مورد آزمایش قرار گرفت. هدف از این تست ها، تعیین مقدار مقاومت کل سازه به منظور انتخاب یدک کش مناسب و بررسی نیروهای وارده به خطوط اتصال بارج و کاتاماران در شرایط مغروقسازی است

کلیدواژه ها

پل خلیج فارس ،کیسون ،مغروقسازی ،مقاومت ،تست کشش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.