نقش و جایگاه نیروی دریایی راهبردی در اجرای موثر کنوانسیونهای دریایی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش صنایع دریایی
  • کد COI اختصاصی: NSMI16_256
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 631
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل کریمی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل ، نیروی دریایی راهبردی آجا

معصومه جهان پناه

کارشناس ارشد بیولوژی دریا ، اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر

نادر حمودی

کارشناس ارشد مدیریت دفاعی ، نیروی دریایی راهبردی آجا

چکیده

سازمان جهانی دریانوردی به منظور دستیابی به اهداف خود طی 33 سال گذشته تنظیم متن 33 کنوانسیون وپروتکل و همچنین تصویب 033کدو توصیه نامه را در رابطه با ایمنی دریانوردی و جلوگیری از آلودگی و موضوعات مرتبط انجام داده است.انتخاب شعار ) اجرای موثرکنوانسیون های دریایی ( توسط سازمان جهانی دریانوردی در سال 2313 میلادی نمایانگر اهمیت ویزه کنوانسیون های دریایی به عنوان یکضرورت و عامل اثرگذار در برقراری نظم دریایی بین المللی می باشد. بیگمان تحقق آرمان آرامش و ایمنی مطلوب دریایی، در گرو همکاری و هم افزایی ارگانهای دریایی کشور درخصوص اجرای الزامات این کنوانسیونها و انطباق تمامی شناورهای تحت پرچم کشورهای عضو آیمو با اینضوابط ومقررات می باشد.نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران به عنوان متولی اعمال حاکمیت ملی در آبهای ساحلی کشورماموریت برقراری امنیت دریایی در خطوط مواصلاتی دریایی کشور در جهت حراست از منافع حیاتی کشور درآبهای سرزمینی ، منطقه انحصاری اقتصادی و فلات قاره و دریاهای آزاد را به عهده دارد. این نیرو بابرخورداری از ناوگان منسجم دریایی و گستردگی حوزه ماموریت از آبهای داخلی تا آبهای بین المللی نقش بی بدیل و موثری در اجرای کنوانسیونهای ایمنی و امنیتی دریایی مصوب ایفا می نماید. علیرغم اینکه کنوانسیونهای دریایی مصوب سازمان جهانی دریانوردی غالبا مشمول شناورهای نظامی نمی گردد با این حال بدلیل اینکه شناورهای نظامیمظهر نظم دریایی و متولی کنترل تردد شناورهای متردد درآبهای حاکمیتی کشور قلمداد می گردند، نیروی دریایی برخود لازم می داند همسو با دیگر ارگانهای دریایی با آگاهی از ضوابط مندرج درمتن این کنوانسیونها و اعمال آخرین تغییرات ، اصلاحیه ها و الحاقیه ها نقش موثری دراشاعه فرهنگ ایمنی دریانوردی درگستره ماموریت خود ایفا نماید. و دراین راستا اقدامات وگامهای موثری در جهت انطباق با استانداردهای قیدشده در کنوانسیونهای دریایی برداشته است که در این نوشتار مشخصا به برخی از اقدامات اجرایی این نیرو در خصوص الزامات کنوانسیون های مرتبط با ایمنی دریانوردی از قبیل کنوانسیون های SOLAS,SAR,SALVAGE,STCW,COLREG اشاره شده است .

کلیدواژه ها

کنوانسیونهای دریایی ، نیروی دریایی ، ایمنی دریانوردی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.